Göksungur: Birleşerek kazanacağız

AvEG-Kon, SKB ve Young Strugglelıların Köln’de başlattığı dayanışma açlık grevini KCDK-E Eşbaşakın Fatoş Göksungur ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Göksungur, “Birleşerek kazanacağız” measjı verdi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle’lıların Köln’de başlattıkları dayanışma açlık grevi ziyaretlerle devam ediyor.

Ziyaretçiler arasında KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur da yer aldı. Göksungur ile eylemciler ortak açıklama yaptılar. Açlık grevi eylemcilerini selamlayan Göksungur, “Tecrit sadece Kürtlerin değil, bütün toplumsal muhalefetin ve demokrasi güçlerinin sorunudur. Yerel seçim sonuçları bir daha gösterdi ki, Kürdistan halkının iradesini kimse gasp edemez. Biz boyun eğmeyiz. Korku duvarı bir daha yıkıldı. Şimdi direnişe devam” dedi.

“Bugün Strasburg ve Berlin’de de başlayan 5 günlük açlık grevleri dalgasının bir parçası olarak gördüğümüz Köln açlık grevi ile antifaşist mücadeleyi yükseltiyoruz” diyen Göksungur, tecridin faşizme karşı ortak mücadele ile yıkılacağını belirtti.

Eylemciler adına AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk, ziyaretinden dolayı Fatoş Göksungur’a teşekkür etti ve şunları ekledi: “Biz bu mücadelenin bir parçayız. Mücadele ederek kazanacağız. Yaşasın devrimci dayanışma.”

Açlık grevi eylemi, bildiri dağıtımı ve Almanca-Türkçe konuşmalar ile devam ediyor.