Gerilla Raperin Baz için Hamburg’da taziye kuruldu

Gerilla Mizgin Bilin (Raperin Baz) için Hamburg kentinde taziyeevi kuruldu. Melle Ferman, peygamberlerin de diktatörlüğe karşı mücadele ettiğini söyleyerek, Erdoğan diktatörlüğüne karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Türk ordusunun hava saldırıları sonucunda 13 Eylül’de Bingöl’de yaşamını yitiren Gerilla Mizgin Bilin (Raperin Baz) için Almanya’nın Hamburg kentinde 2 günlük taziyeevi kuruldu. Hamburg Demokratik Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen taziyede Gerilla Raperin Baz’ın sürgünde yaşamak zorunda kalan babası Selahattin Bilin ve yakınları taziyeleri kabul ediyor. 

Taziyenin yapıldığı Hamburg Demokratik Kürt Kültür Merkezi'ne, Raperin Baz ve aynı hava saldırısında yaşamını yitiren Muharrem Bingöl (Egîd Hazmaz), Sinem Arslan (Hêvî Roger Destan, Fırat Bulut (Şervan Çewlik) adlı gerillaların posterleri asıldı.

Taziyeler bugün ve yarın taziyeler kabul edilecek, yine yarın (Pazar) saat 16.00'da Hamburg Kürt Kültür Merkezi’nde bir anma etkinliği düzenlenecek.  

‘HER ŞART ALTINDA ŞEHİTLERİN ARKASINDAN GİDİLMELİ’

Taziyede konuşan Hamburg Şex Said Camisi İmamı Melle Ferman, Kürdistan şehitlerinin arkasından gidilmesi ve her şart altında onların mücadelesinin sahiplenilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kürdistan’ın en büyük değerlerinin şehitler olduğunu söyleyen Melle Ferman, “Kürdistan ve kendi halkı için şehit düşen insanlar en büyük kutsallığa sahiptir” dedi. Melle Ferman, İslamiyet’e göre her insanın kendi halkına ve diline sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

‘PEYGAMBERLER DE DİKTATÖRLÜĞE KARŞI MÜCADELE ETTİ’

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle tepki gösteren Melle Ferman, bugün bir diktatörlük sisteminin hüküm sürdüğünü ifade ederek, Kürt halkına zulmeden hiçbir diktatörün asla affedilmeyeceğini söyledi. Bütün peygamberlerin de diktatörlere ve diktatörlüğe karşı mücadele ettiğini söyleyen Melle Ferman, “Ebu Cehil ve Ebu Leheb öldü fakat zihniyetleri bugün Erdoğan gibi insanlar tarafından devam ettiriliyor” diye ekledi.

Öte yandan, Gerilla Mizgin Bilin’in (Raperin Baz) cenazesi DNA testinin sonuçlandırılması için hâlâ Malatya’da tutuluyor.