Gençler ‘Tecride, Faşizme ve İşgale Son’ şiarıyla alanlarda

Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve Saint George banliyösünde bir araya gelen gençler, “Tecride, Faşizme, İşgale son: Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında eylem düzenledi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Têkoşer aktivistileri, Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve banliyösünde bir yürüyüş gerçekleştirdi. ‘Tecride, Faşizme ve İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan’ hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen eylemde gençler, tüm gençleri Türk faşizmine karşı direnişi büyütmeye çağırdı.

Villeneuve Saint George Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde gençlerin toplanması ardından yürüyüş başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride ve Kürdistan’a yönelik işgalci ve soykırımcı saldırıların da protesto edildiği eylemde gençler, ‘Bi Hev Re Serhildan’ pankartı ile yürüdü.

Fransızca ve Kürtçe sloganlar ile Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talep edilirken, Türk faşizmi kınandı. Renkli dumanların da kullanıldığı yürüyüş ardından Villeneuve Saint George belediyesi önünde bir miting yapıldı.

Mitingdeki konuşmalarda KCK’nin ilan ettiği hamleye güçlü bir şekilde katılım çağrısı da yapıldı.

Eylem, “Bijî Serok Apo” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganlarıyla sona erdi.