Gençler Paris’te tecride karşı yürüdü

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Paris’te bir yürüyüş düzenledi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri bu akşam tecride karşı ve süresiz açlık grevlerine destek vermek için bir yürüyüş yaptı.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve Türkiye zindanlarındaki PKK ve PAJK’lı tutsaklar ile Avrupa’da düzenlenen açlık grevi direnişlerinin selamlandığı eylemde, “Eylemcilerin talepleri bizim taleplerimizdir” mesajı verildi.

Strasbourg-Saint Denis’de bir araya gelen gençler Öcalan tişörtleri giyen gençler, KCK, PKK ve KJK bayraklarının yanı sıra, “Türk devleti Kürdistan’dan defol” yazılı pankart taşıdı.

Chatelet’e doğru yürüyen gençler, yol boyunca tecride ilişkin bildiri dağıtırken, sık sık, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo”, “Leyla Güven rûmeta me ye” ve “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganları attı.

Yürüyüşün ardından gençler Chatelet semtindeki bir alış veriş merkezine girerek, burada sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Eylem slogan ve zılgıtlarla sona erdi.