Gençler Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyecek

Avrupa'da yaşana Kürt gençleri “Faşizme Karşı Başkaldır, Önder Apo’yu Özgürleştir” sloganıyla Almanya’da eyleme geçiyor.

2 Eylül’de Dortmund’da başlayacak Uzun Yürüyüş 7 Eylül’de Düsseldorf’ta son bulacak. Ciwanên Azad, “Başta Kürdistan gençliği olmak üzere, devrimci, demokrat ve enternasyonalist gençliği her yıl yaptığımız Uzun Yürüyüş’ümüze katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Meşa Dirêj-Uzun Yürüyüş, bu yıl “Faşizme Karşı Başkaldır, Önder Apo’yu Özgürleştir” sloganıyla gerçekleştiriliyor. Ciwanên Azad Koordinasyonu 6 gün sürecek Uzun Yürüyüşe ilişkin yaptığı açıklamada, gençleri yürüyüşe katılarak mücadeleyi büyütmeye çağırdı. Kürdistan başta olmak üzere Ortadoğu topraklarının her dönem egemenlik savaşlarına sahne olduğuna dikkat çekilen açıklamada,  Kürt Halk Önderi Öcalan’ın geliştirdiği paradigmayla, sürekli olarak değişkenlik yaşayan bu savaşın denge ve ittifaklarını bozduğuna vurgu yapıldı.

BENZERİ OLMAYAN BİR TECRİT

“Esaret altında olan Önderliğimize uygulanan tecrit türünün dünyada bir benzeri daha yoktur” denilen açıklamada “Önderliğimizin bırakalım halkla iletişimini, bir tek insanla iletişime geçmesine, avukatlarıyla görüştürülmesine dahi izin verilmemektedir. Hiçbir insanın nefes dahi alamayacağı koşullarda tutulan Önderliğimizin nasıl direndiği ortadadır” ifadelerine yer verildi.

2 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

2 Eylül tarihinde Almanya’nın Dortmund kentinde startı verilecek olan uzun yürüyüşte devrimci gençliğin ‘Serî Hilde’ diyerek faşizme karşı tarihi rolünü oynayacağına inanıyoruz. Bu temelde yeniden tüm devrimci, demokrat, enternasyonalist gençliği yapacağımız Uzun Yürüyüş’e katılarak faşizme karşı özgürlüğün sesini yükseltmeye ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”