Gençler Öcalan'ın özgürlüğü için Wuppertal'a doğru yürüyor

Kürt gençleri Öcalan'ın özgürlüğü için Wuppertal'a doğru yürümeye devam ediyor.

Almanya'nın Dortmund kentinden dün başlatılan 5 günlük uzun yürüyüş Hagen kentine ulaşmıştı. Sabah saatlerinde Hagen DKTM'de toplanan Kürt gençleri uzun yürüyüşün ikinci etabını başlattı.

Jinên Ciwan ên Azad ve Ciwanên Azad, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen İmralı tecrit sistemini protesto etmek ve Öcalan'ın özgürlüğünü haykırmak için uzun yürüyüşü Azad Bike Kampanyası temelinde düzenliyor.

POLİS VE FAŞİSTLER SALDIRDI

Yürüyüşçüler ikinci gününde Alman polisinin kriminalize politikalarıyla karşılaştı. Yürüyüşü kısa sürede durduran polis, anonsla tehditte bulundu. Yürüyüşçüleri aralıksız kameraya çeken polis, atılan her 'yasak' slogan için ceza vereceği tehdidinde bulundu ancak gençler tehdide yine sloganlarla karşılık verdi.

Faşistlerin arabalarla gençlere saldırması sonucunda da kısa süreliğine uzun yürüyüş durduruldu. Saldırıda bir Kürt genci kolundan yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Alman polisi Türk faşistlere göz yumarak, bir Kürt gencini gözaltına aldı ve ardından serbest bıraktı. Yürüyüşçüler polisin uyglamalarına karşı oturma eylemi düzenledi.

MORAL GECESİ

Baskılara rağmen gençler uzun yürüyüşü coşkuyla sürdürüyor. İkinci etap 25 kilometrenin ardından Wuppertal DKTM'de sona erecek. Akşam ise gençler için moral gecesi düzenlenecek. Geceye Sanatçı Seyda Perinçek katılacak.