Gävle'de Şengal'e yönelik saldırılar protesto edildi

Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırıları ve Şengal Êzidi Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali'yi (İsmail Özden) katletmesi İsveç'in Gävle ilinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısıyla düzenlenen eylemin ilk konuşmacısı Çevre Partisi Yeşiller Avrupa Parlamenteri Bodil Valero, DAİŞ çetelerine karşı en etkin mücadeleyi Kürtlerin verdiğini hatırlatarak Batılı ülkeleri Türk devletinin Rojava ve Şengal'de gerçekleştirdiği saldırılar karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Amed'de gerçekleştirdiği ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Valero, “Erdoğan korkunç bir korku iklimi yaratmış. Bunu Avrupa Birliği içinde de yapmaya çalışıyor. Bizi Amed'e gitmememiz için uyaran dostlarımız olmasına rağmen biz gittik. Tüm baskı ve saldırılara rağmen çok canlı ve diri bir muhalefet var. Bu bizleri mutlu ediyor” dedi.

Kürt siyasetçi Battal Batte, Batılı ülkelerin Kürdistan'a yönelik saldırılar karşısında suskun kalmalarını eleştirdi. İsveç Hükümeti başta olmak üzere dış dünyaya Türk devletinin Rojava ve Şengal'deki saldırılarına karşı tavır almaları çağrısı yaptı.

Çevre Partisi Yeşiller Partisi'nin milletvekili adayı Andrea Bromhed'in de katılarak destek verdiği eylemde, Türk devletini kınayan sloganların yanı sıra “Şehit namirin” ve “Mam Zeki ölümsüzdür” sloganları atıldı.