Fransa ve Kıbrıs'ta PKK selamlandı

Fransa ve Kıbrıs'ta PKK'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Dünyanın her yerinde PKK'nin 40'ıncı yıl dönümüne ilişkin kutlamalar sürüyor. Kürdistanlılar, Fransa'nın Colmar ve Kıbrıs'ın Limasol kentlerinde de PKK direnişini selamladı.

COLMAR

PKK'nin 40. yılı Fransa’nın Colmar şehrinde kitlesel bir etkinlikle kutlandı. Kürdistan şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra politik ve tarihsel konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda, Kürt halkının PKK mücadelesiyle günbegün özgürlüğe yürüdüğüne dikkat çekilerek, Ortadoğu'nun da PKK felsefesi sayesinde kurtulacağı vurgulandı.

Kürt Halk Önderi Abdyllah Öcalan'a dönük tecride de tepki gösterilen eylemde, tecride karşı eylemlerin önemine değinildi.

Eylemde, 16 Aralık'ta Strasbourg'da düzenlenecek, "Maraş'tan Roboski'ye" yürüyüşüne katılım çağrısında bulunuldu.

Ozan Zozan, Ali Baran, Zarife, Ahmet Deniz ve genç kadınlardan oluşan Mulhouse Kürt folklor grubu da eylemde sahne aldı.

LİMASOL

PKK'nin 40. kuruluş yıl dönümü Kıbrıs'ta yaşayan Kürtler tarafından da kutlandı.

Limassol şehrinde bir araya gelen onlarca Kürt, Andreas spor salonunda kutlama yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve PKK"nin önder kadrolarının posterlerinin yer aldığı salonda, "PKK'nin 40. yıl dönümü, Delal Amed'in ruhuyla kutlu olsun" yazılı pankart asıldı.

Etkinlikte PKK'nin kuruluşunu konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Salonda sık sık 'Bijî Serok Apo' sloganı yankılanırken, Kürt Sanatçı Dilovan ve Kürt Kültür Kurumu da etkinliğe katıldı.