Fransa’nın dört kentinde işgal saldırıları protesto edildi

Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının Türk de Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto eylemleri sürüyor.

NANCY

Fransa’nın Nancy kentinde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Place Maginot’da toplanan Kürtler ve dostları Türk devleti ve desteklediği cihadist çeteleri protesto ederek, işgal ve katliamın sona ermesi için kamuoyuna seslendi.

Türk devleti ve cihadist çetelerin Kürdistan işgali ve Kürt halkına yönelik soykırım girişiminin insanlık adına bir utanç olduğunun dile getirildiği eylemde, “Katil Erdoğan”, “Teörist Erdoğan” , “DAİŞ terörist, Türkiye ortağı” sloganları atılarak, katliama dikkat çekildi.

Rojava Devrimi’nin, küresel kriz yaşayan dünyanın çıkış paradigması olduğunun dile getirildiği eylemde, Avrupa halklarının Kürt halkının yanından yer almasının, insanlığın geleceği açısından önemli olduğu belirtildi.

Kürt halkı ve dostları Nancy’de her Cuma günü yaptıkları eyleme destek çağrısında da bulunarak, işgal ve soykırım bir an önce durdurulmasının halk diplomasisi ile sağlanabileceğini vurguladı.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgalini protesto etti.

DKTM ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen yürüyüş Peyrou Pitot Parkı’nda başladı ve Comedie Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca saldırı ve tehditler ilişkin bildiri dağıtıldı.

‪Fransızların da katıldığı yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Rojava yalnız değildir”, “Her yer Rojava, her yer direniş”, sloganları atıldı.

Eylemde Kürtlerle dayanışma kolektifi andına konuşma yapıldı.

Konuşmalarda, “Eğer bugün Avrupa’da katliamlar yaşanmıyorsa Kürt halkın DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleden dolayıdır. Paris’te DAİŞ çetelerin yaptığı katliamlarını hatırlıyorsunuz. Bu katliamları durduran Kürt halkını Türk devleti DAİŞ çevreleriyle birlikte katlediliyor. Bizler bu katliama karşı sessiz kalmamalıyız. Her kesi Kürt halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde ise TEV-ÇAND üyesi sanatçılar müzik dinletisi eşliğinde bildiri dağıtarak, işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekti.

Saat 18.00 de bir araya gelen Marsilya TEV-ÇAND üyeleri “Türkiye Rojava’da katliam yapmak istiyor ortak olmayın” mesajı verildi.

Kuzey Doğu Suriye hava sahasının kapatılmasının da talep edildiği eylemde Türk devletinin saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin fotoğrafları da taşındı.

LYON

Fransa’nın Lyon kentinde ise işgal ve soykırım saldırıları bir sivil itaatsizlik eylemi ile protesto edildi.

Lyon’un en büyük alışveriş merkezinde yapılan sivil itaatsizlik eyleminde “Rojava için ayağa kalk” “Kürdistan’la dayanışma” pankartları açıldı.

Polis ise eylemcilere saldırdı ve bazı kişileri gözaltına aldı, gençler daha sonra serbest bırakıldı.