Frankfurt ve Londra’da açlık grevileri ile dayanışma eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla eylemler düzenleniyor.

Almanya’nın Frankfurt kentinde Amara Kadın Meclisi ve Hanau Nujin Kadın Meclisi, Frankfurt SPD binası önünde bir eylem düzenledi.

Çok sayıda kadının katıldığı eylemde kadın meclisleri adına oluşan bir heyet, SPD’ye bir dosya sundu.

Leyla Güven’in eyleminde artık ölüm sınırına geldiği dile gelen görüşmede, Türkiye zindanlarındaki açlık grevi direnişlerine de dikkat çekildi.

Avrupa kamuoyunun sessizliğinin kınandığı eylemde, kadınların eylemlerinin Öcalan’a yönelik tecrit kırılana kadar süreceği de vurgulandı.

LONDRA’DA İNGİLTERE PARLAMENTOSU ÖNÜNDE EYLEM

İngiltere’de yaşayan Kürdistanlılar da açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla İngiltere Parlamentosu önünde bir eylem yaptı.

Açlık grevi direnişçilerinin eylemlerinin de selamlandığı eylemde, “Direnişçilerin talepleri talebimizdir” mesajı verildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Güven’in öncülüğünde başlatılan bu haklı eylemin tüm cezaevlerine ve Avrupa’nın birçok yerine yayıldığı dile geldi.

Yüzlerce eylemcinin başına gelecek olumsuzluklardan başta Türkiye ve İngiltere olmak üzere, sessiz kalanların hepsinin sorumlu olduğu vurgulandı. CPT olmak üzere ilgili tüm kurumlar da göreve davet edildi.

Kitle daha sonra ise Westminster Caddesi’ni bir süreliğine trafiğe kapatarak eylemini sürdürdü.

Eylem, 12 Ocak’ta Paris’te düzenlenecek kitlesel yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.