Frankfurt'taki Kürt gençlerden pankartlı eylem

Frankfurt'ta yaşayan genç Kürt kadınlar, Maxmûrlu kadınların hamlesini sahiplendi, kentin işlek yerlerinde kadın düşmanlığına karşı pankartlar astı.

Kürdistanlı Kadın Öğrenciler (Jinên Xwendekar ên Kurdistan-JXK) Frankfurt, “Em Debejin Na” (Hayır diyoruz) hamlesi kapsamında Frankfurt Messe'de pankart çalışmalarında bulundu.

Maxmûrlu genç kadınların hamlesinin sahiplenildiği eylemde, Avrupa’da da gün geçtikçe artan kadın şiddetine dikkat çekildi.

Gençlerin, “Kadınların zorla fuhşa sürüklenmesine hayır diyoruz” (wir sagen nein zur zwangsprostitution) yazılı pankartı işlek bir metro girişinde asılı kaldı.

Eylemciler tarafından yapılan açıklamada, "Dünyanın her bir yanında kadınların ruhları ve bedenleri hapsediliyor. Kadınlar ölüme terk ediliyor, vahşice öldürülüyor. Kürdistan’da kaybolan Gülistan’ın ayak izleri bizi kapitalist modernitenin en derin yaşandığı yerde, Avrupa'da takip ediyor" denildi.

Genç kadın eylemciler, "Kadınları, doğayı ve çocukları sömürerek ayakta kalan kanlı sisteme karşı verdiğimiz mücadele her birimiz özgürleşene kadar devam edecektir" derken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın "en güzel kadın özgür olandır" sözüne de dikkat çekti.