Fedai gerilla Harun Çekdar Paris’te anıldı

Botan’da fedai eylem yapan Harun Çekdar Paris’te anılırken, “Rêber Apo’nun özgürlük hamlesinin öncüleri ve gerçek yürütücüleri şehitlerimizdir. Şehitlerimizi ölümsüzleştirmek ancak onlara layık yaşamakla mümkündür” denildi.

Gabar Dağı'nda 30 temmuz 2015’te askeri tabura yapılan eylemden sonra tümden yanmış cansız bedeni bulunan HPG gerillası Harun Çekdar (Ümit Turan), Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Drancy Halk Meclisi öncülüğünde Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya şehit Harun Çekdar’ın annesi Dilber Turan, Şehit Aileleri Komisyonu Temsilcisi Celil Akdoğan’ın yanı sıra onlarca Kurdistanlı hazır bulundu. 

Dernek salonuna şehit Hatun Çekdar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanı sıra birçok şehidin fotoğrafları asıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte şu konuşmalar yapıldı: “Şehitlerimizi yaşatabilmek için bize bıraktıkları mirası korumamız ve amaçları uğruna yaşamayı esas almamız gerekiyor. Rêber Apo’nun özgürlük hamlesinin öncüleri ve gerçek yürütücüleri şehitlerimizdir. Şehitlerimizi ölümsüzleştirmek ancak onlara layık yaşamakla mümkündür” denildi.

Konuşmaların ardından şehit Harun Çekdar’ın yaşam hikayesini anlatan bir belgesel izlendi ve mevlit verildi. 

Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesine katılım çağrısının da yapıldığı anma, “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganları ile sonlandırıldı.