FEDA'dan Alevi mezarlarına saldırıya tepki

Almanya'da Alevi mezarlarının saldırıya uğramasına tepki gösteren FEDA, "Ait olduğumuz topraklarda yaşam hakkı tanımayan zulumat nesli, mezarlıklarımız üzerinden korku gösterileri yaparak sindireceğini zannetmekte. Helak olacaklar" dedi.

Almanya’nın Ludwigsburg kentinde Alevi mezarları saldırıya uğradı. Mezarlar üzerindeki mumluklar ve sembolleri kırarak çöpe atanlar, Perşembe günü Ost Mezarlığı'ndaki ziyaretçi üç kadına da sözlü saldırıda bulundu, Alevi değerlerine hakaret etti. Ayrıca 5 yaşında vefat eden bir çocuğun mezarı üzerinde bulunan melek motifinin kırıldığı da görüldü. Alevilerin daha önce de benzer saldırılarla karşılaştıkları öğrenildi.
Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'SOYSUZLAŞARAK HELAK OLACAKLAR'

Açıklamada, "İtaat ettiremediği canlıya korku ve ölüm politikaları üzerinden biat etmeyi dayatan tekçi akıl Türkiye’de mezarlıkları tahrip ettiği, toprağa sırlanan bedebleri topraktan çıkarttığı, analara evlatlarının mezarını korumak uğruna nöbet tutturduğu ve cenazelerimizi cemxanelerden kaçırdığı yetmiyormuş gibi şimdi de Almanya Luwıgsburg’da Alevi mezarlığına arsızca saldırıp mezar ziyaretine gelmiş insanları tartaklama cüretini gösterebiliyor" denildi.
"Ait olduğumuz topraklarda yaşam hakkı tanımayan zulumat nesli, mezarlıklarımız üzerinden ibretlik korku gösterileri yaparak sindireceğini zannetmekte" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Mezarlıklara saldırarak mezarlarımızı talan etmeye çalışanlar unutuyor; mezar yerlerimizi ziyaret beller, bu makamlara nefsani yaklaşımların erişmesine müsaade etmeyiz. Bu mana ile biliriz ki; ziyaret makamlarına kendi nefislerine göre yaklaşanlar, kendi nefisleri ile birlikte soysuzlaşarak helak olurlar."