FCDK/KAWA 3. Kongresi’ni yaptı

Almanya’da faaliyet yürüten Kürdistanlılar Demokratik Toplum Federasyonu (FCDK/KAWA) 3’ncü Olağan Kongresini Darmstadt kentinde yaptı.

FCDK/KAWA 3. Kongresini Almanya’nın Darmstadt kentinde yaptı. 100’e yakın delege ve kurum temsilcisinin katıldığı kongrede bir konuşma yapan KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer, 14 Temmuz direnişçilerini andı.

Daha fazla diplomasi, kültürel çalışmalar ile toplumun ihtiyaçlarına cevap olacak örgütlenmeyi hedeflediklerini vurgulayan Köçer, “Halkımızın yaşadığı bütün şehirlerde kurumbsal temsiliyet gerçekleştirilerek, halkımızın ihtiyaçlarına cevap olacağız” dedi.

CİK adına konuşan Mele Mühyettin ise Kürt halkının birlik olma günü olduğu belirterek “Halkımıza karşı İslamı maske yaparak bir soykırım uygulanmaktadır. Biz Avrupa’da buna karşı meşru bir şekilde mücadele edip bu sahtekar AKP/MHP faşist iktidarını teşhir edeceğiz” dedi.

MAR-DEF temsilcisi ise konuşmasında Türkiye’de Kürdistan’da halklara, inançlarına karşı faşizan bir zulüm uygulandığını söyledi.

Kongre faaliyet raporlarının okunması ve değerlendirilmesi ardından seçim gündemi ile devam etti. Seçim sonucunda eşbaşkanlığa Songül Çelik ile Emin Deniz seçildi.