Fazıl Botan ve mücadele arkadaşları Bern'de anıldı

Kürdistan özgürlük mücadelesinin efsanevi komutanlarından Fazıl Botan (Ahmet Şeker), 2022’de şehit düşen KONGRA-GEL Yürütme Konseyi Üyesi Raperîn Amed (Delal Azizoğlu) şahsında çeşitli tarihlerde düşen gerillalar İsviçre'nin Bern kentinde anıldı.

Anmada Fazıl Botan ve kadın hareketi öncülerinden Raperîn Amed şahsında 2018 yılında şehit düşen gerilla komutanı Zinar Sipan (Burhanettin Yağmur), HPG komutanlarından Şahin Gever (Kemal Turgut), 2019 yılında şehit düşen Tolhildan Derwêş (Furkan Sezgin), Felat Ezda (Lokman Ersu), Şervan Koçer (Erhan Ak), Jîr Baz (Mazlum Demir), Koçer Doxan (Mehmet Salih Erhan) ile 2023 Newroz'unda Efrin'de şehit düşenler anıldı.

Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) Şehit Aile Kurumu (Komav) tarafından düzenlenen anmaya şehit yakınları ile yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Anmanın düzenlendiği salon şehitlerin posterleriyle donatılırken anma bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İlk olarak CDK Başkanları Burhan Karakoç ile Xınar Dilmeç söz alarak burada ailelere başsağlığı diledi.

Şehit ailelerinin de   söz alarak birer konuşma yaptığı anmada Kürt Özgürlük Hareketi'nin bir şehitler partisi olduğu vurgulandı ve şehitlerin anılarına bağlılık sözü verildi.

Kurumlar adına konuşmalarla devam eden anmada KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan'ın Fazıl Botan'ın şehadeti sonrası yaptığı görüntülü bir açıklama izlenedi. Şiir dinletisiyle devam eden anmada ayrıca bir sinevizyon gösterimi yapılırken, anma  'Şehid Namırın' sloganlarıyla sonlandırıldı.