'Faşist saldırılara karşı Stuttgart ve Hannover'de buluşalım'  

Temel Hak ve Özgürlükleri Savunalım Platformu, faşizme birleşerek cevap olunabileceğini vurgulayarak, Stuttgart ve Hannover yürüyüşlerine çağırdı.

Temel Hak ve Özgürlükleri Savunalım Platformu, bugün yaptığı yazılı açıklama ile Stuttgart ve Hannover'de düzenlenecek yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.

Açıklamada, faşizmin topyekûn saldırısına dikkat çekilerek, demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesinin önemine değinildi.

'BİRLEŞEREK CEVAP OLMALIYIZ'

"Faşist Türk devletinin bu saldırı ve baskıları tek başına örgütlemediğini biliyoruz" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Emperyalist devletlerden aldığı destekle, kurduğu ekonomik ve siyasal ilişkileri devreye koyarak bütün hak taleplerine karşı saldırılarını örgütlüyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa'da temek hak ve özgürlüklerimize, slogan ve sembollerimize karşı faşizmin uygulamalarına benzer uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunu 4 Kasım Düsseldorf yürüyüşünde açık bir şekilde gördük ve yaşadık. Almanya'yla başlayıp tüm Avrupa ülkelerine yayılması amaçlanan bu hak gasplarına karşı demokrasi ve ilerici güçleri birleştirerek cevap olmalıyız.

Hem Türkiye ve Kürdistan'daki faşist uygulamalara, hem de başta Almanya olmak üzere Avrupa devletlerinin uygulamaya çalıştıkları temel demokratik hakların ve özgürlüklerin hızla gasp edilmesine, eylem ve etkinliklerimizin yasaklanmasına, düşünce ve fikir açıklama hakkımızın yasaklanmasına, bizleri var eden sembol ve bayraklarımızın yasaklanmasına, bayrak, pankart, resim, döviz, slogan gibi kendi siyasal fikirlerimizi yansıtacağımız sembollerimizin yasaklanmasına, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin yasaklanmasına, dünya halklarına başına bela olmuş DAİŞ'e karşı onurlu mücadele yürüten PYD, YPG, YPJ bayraklarının yasaklanmasına, temel insan hakkı olan yeme, içme hakkımızın miting ve yürüyüşlerde elimizden alınıp yasaklanmasına, insanların bilgilenme hakkı olan stantların yasaklanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Birlikte mücadeleyle tüm bu saldırıları aşacağız. Türkiye ve Kürdistan'da faşizme boyun eğmediğimiz gibi faşizmle iş birliği yapan başta Almanya olmak üzere Avrupa devletlerinin bu saldırılarına karşı da boyun eğmeyeceğiz. Mücadelemizle bu saldırıları boşa çıkaracağız."

KATILIM ÇAĞRISI VE PLANLAMASI

Platform, "Tüm demokratik kamuoyunu, demokratik ve özgürlüklerden yana olan tüm anti faşist kurum ve kuruluşları Almanya'nın Stuttgart ve Hannover kentlerinde gerçekleştirilecek yürüyüşlere katılmaya çağırıyoruz" diyerek, şu bilgiyi de verdi:

"Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre ve Almanya'nın orta ve güneyi Stuttgart yürüyüşüne; Almanya'nın kuzey eyaletindeki şehirleri Hannover yürüyüşüne katılacak."