Esslingen’de açlık grevi başlatıldı

Esslingen’de bugün başlatılan ve dönüşümlü olarak 14 Şubat’a kadar sürdürülecek açlık greviyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dikkat çekilecek ve Adalet Nöbeti’nde olan eylemciler selamlanacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak, fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla Almanya’nın Esslingen kentinde 14 Şubat’a kadar sürecek açlık grevi eylemi başlatıldı.

9 Şubat’ta başlatılan açlık grevi eylemi üçer günlük dönüşümlü olarak sürdürülecek ve 14 Şubat’ta Metz kentine uğrayacak Özgürlük Yürüyüşçüleri kitlesel bir şekilde karşılanacak. Buradan Strasbourg'a yapılan yürüyüşle Uluslararası Komplo protesto edilerek grev sonlandırılacak.

Esslingen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde sabah saat 09.00’da 10 kişilik bir grup ile başlatılan eylemi, onlarca Kurdistanlu ziyaret ederek destek mesajlarını iletti.

Eylemciler amaçlarına yönelik yaptıkları açıklamada şunları ifade etti: “Uzun yıllardır Önderlik üzerinde ağır bir tecrit uygulanmaktadır. Son 3 yıldır Önderlik hakkında herhangi bir bilgi sahibi değiliz. Önderliğe karşı bir hukuksuzluk ve insanlık dışı bir uygulama söz konusudur. Başta İşkenceyi Önleme Komitesi CPT olmak üzere komploda yer alan tüm güçler bundan sorumludur. Önderlik, Kürt halkının özgürlük umudu ve Ortadoğu’nun barış umududur. Hemen serbest bırakılmasını istiyoruz. Aylardır Kurdistan ve Türkiye zindanlarında binlerce siyasi tutsak açlık grevinde. Aynı zamanda gözü yaşlı annelerimiz nöbet eyleminde. Bizim de bugün başlattığımız ve 14 Şubat’a kadar devam edecek eylemimiz, Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlamak, direnişte olan annelerimizi selamlamak amaçlıdır."

"Bugün direnişi yükseltme günüdür. Her yerde eylemlerimizi büyütmeliyiz" diyen eylemciler, Avrupa’da yaşayan Kürt halkını da Uluslararası Komplo’yu kınamak ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak amacıyla 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.