Ermenistan'daki Kürtler de hamleyi sahiplendi

Ermenistan'daki Kürtler, KCK'nin 12 Eylül'de başlattığı hamleyi sahiplenerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadeleye çağırdı.

Ermenistan'daki Kürt kurumlar, KCK'nin "Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı" hamlesini sahiplendi.

Hamleye ilişkin Ermenistan'daki Şewra Gelê Kurd, Kurdistan Komite ve Özgür Kadın Birliği yöneticileri bir araya gelerek, açıklamada bulundu.

Kurumlar adına Şewra Gelê Kurd Eşbaşkanı parlamenter Kinyas Hasanov ve Özgür Kadın Birliği ve KNK üyesi Jinya Qadır konuştu.

'BİR GÜNÜ BİLE BOŞ GEÇİRMEYELİM'

Ortak açıklamada, "Başlatılan kampanyaya katılıyor ve destekliyoruz. Bugün burada toplanmamızın nedeni budur. Bilindiği gibi Önder Apo yirmi yıldan fazladır İmralı'da tutuluyor. Her şeyden önce Önderliğin özgürlüğünü istiyoruz. Önderliğin özgürlüğü için Kürt halkı ayaktadır. Nelson Mandela gibi Önderliğimizin de özgür olacağı ve Kürt halkına önderlik edeceği inancındayız" denildi.

On milyonlarca Kürdün Öcalan'ı iradesi olarak gördüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Önderliğin özgürlüğü için bir günü bile boş geçirmeden mücadele içerisinde olmalıyız. Kürt düşmanları beşikteki çocukları bile katledecek düzeyde faşizan bir yönelim içindedir ve dünya bunu görmesine rağmen sessiz kalıyor. Çağrımız; bu sessizliğin bozulmasıdır. Önderliğin özgürlüğü Kürdistan ve Kürt halkının özgürlüğüdür" mesajları verildi.