Ermenistan’daki Kürt kurumlarından Öcalan açıklaması

Ermenistan Kürt Birliği, Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği (YJA) ve Kurdistan Komite İmralı’da çıkan yangına ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, İmralı Adası’nda yangın çıktığı yönündeki haberlerin doğrulanmasının kendilerini kaygılandırdığını belirten Kürt kurumları, şunları ifade etti:

“Hem bu mevsimde yangının çıktığının söylenmesi hem de devletin kendisi resmi ağızla bu yönlü açıklama yapması bizi kuşkulandırmaktadır. Tarihte Türk Devletinin komploları, oyunları bilinmektedir. Bu tarzda birçok insanlık suçu işlediği bilinmektedir. Bu suçları yaparken de önceden zemin oluşturarak yapmak istediklerine kılıf uydurma tarzındaki yöntemlere başvurduğu herkesin malumudur. Bu açıklamalarla bir yandan Kürt halkının nabzını yoklarken diğer yandan da yapmak istediklerine zemin oluşturma yönünde bir açıklama olabileceği kuşku götürmezdir. Bu temelde devletin İmralı Adası hakkındaki son açıklaması ciddi kuşku ve kaygı vericidir.”

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Önder APO tüm Kürt halkı ve insanlık için olduğu gibi Ermenistan’da yaşayan biz Ezidî Kürtlerin de varlık gerekçesi olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle hareketle öncelikli hassas noktamızın O’nun sağlık ve güvenlik durumudur.

Ermenistan’daki Kürt Kurumları olarak Önder Apo’nun sağlığı ve güvenliğine dair yaşanabilecek herhangi olumsuz bir gelişmeden CPT ve uluslararası komploda yer alan tüm güçler sorumludur.

Başta bu güçler, insan hakları Kurumları ve tüm dünya kamuoyuna kendi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

Ermenistan’da faaliyet yürüten Kürt Kurumları olarak Önder APO durumu hakkında sağlıklı bir bilginin elde edilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması için avukatların bir an önce İmralı’ya giderek görüşme gerçekleştirmeleri ve bu kaygılarımızı giderecek açıklama yapmalarını bekliyoruz ve bu temelde de mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyoruz.”