Ermenistan’da PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da PKK’nin 41. kuruluş yıldönümü düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Erivan’daki Halklar Evi salonunda gerçekleşen etkinliğe Ermenistan’ın farklı yerlerinden gelen Kürtler ve dostları katıldı.

Kutlama devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlandı.

Günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı siyasetçi Mahsum Hasan yaptı. Hasan, “PKK sadece Kürt halkı için özgürlük mücadelesi veren bir hareket değil, tüm ezilen halklar ve insanlık için özgürlük mücadelesi veriyor. PKK halklar için bir umut kaynağı olmuştur” dedi.

Daha sonra Ermenistan Kürt Birliği Eşbaşkanı ve Ermenistan Parlamenteri Kinyas Hasanov, Kurdistan Komite Eşbaşkanı Silo Diboyan, Kurdistan Komite Eşbaşkanı ve Ermenistan Özgür Kadınlar Birliği (YJA) üyesi İla Tovmasyan ve Ermenistan Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Ermenitane Vanya Hakobyan birer konuşma yaptı.

Dirilişin mimarı olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayramını kutlayan ve PKK’nin dünyadaki tüm ezilenlerin özgürlük öncüsü olduğunu söyleyerek başladıkları konuşmaların devamında şunlar belirtildi: “41 yıllık amansız bir mücadelede Kürtler, kadınlar Ortadoğu halkları ve insanlık için büyük gelişmeler, imkanlar sağlamıştır. Bugün daha fazla görünür haldedir ve her alanda tartışılmaktadır. Başta kadın ve gençlik olmak üzere dünyadaki tüm ezilenler PKK’yi ve direniş çizgisini doğru anlama gayreti içerisindeler.”

Yapılan konuşmaların ardından yazar Mirazê Cemal PKK üzerine yazdığı bir şiiri okuduktan sonar sanatçı Rozerîn, Fêrîk Hamêyan, Eşo Nadoyan’ın sahne almasıyla etkinlik halaylar eşliğinde son buldu.