Ermenistan'da 'Öcalan' toplantısı

Başkent Erivan'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ilişkin toplantı düzenlendi.

Başkent Erivan'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ilişkin toplantı düzenlendi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen toplantıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın rolü ve İmralı tecridi konuşuldu.

Toplantı, Kurdistan Komite, Şêwra Yêkîtiya Kurdên Ermenistanê yê Netew ve Yekîtiya Jinên Azad tarafından organize edildi. 

Toplantıya Ermenistan Kürtlerinden 30’a yakın aydın ve hatırı sayılı kişilerin yanı sıra Ermenistan aydınları da katılım sağladı. 

'ÖCALAN'IN FELSEFESİNİN DE ANLAŞILMASI GEREK'

Özgürlük şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla birlikte gündeme ilişkin açıklama okunduktan sonra tartışmalara geçildi.

Toplantıda, Öcalan'a sadece duygusal bağlılığın yetmediği, onun düşüncelerinin, felsefesinin de anlaşılması gerektiği kaydedildi.

'ASRIN BİLGESİ'

Yine Öcalan’ın asrın bilgesi ve insanlığın özgürlüğü için bir şans olduğunun dile getirildiği toplantıda, "Önderimizin esaretinin bizim ve bütün insanlığın esaretidir" mesajı verildi.

Toplantının sonunda, Kürt ihanet çizgisi ve uluslararası komploda yer alan devlet güçleri lanetlenirken, her şart altında Öcalan'a bağlı kalınacağı ve bunun için aktif bir mücadelenin içinde olunacağı vurgulandı.