Erdoğan rejiminin 'uzun eli' İspanya'ya ulaştı!

Yazar Doğan Akhanlı tatil için gittiği İspanya'nın Granada kentinde Interpol'in talebi üzerine gözaltına alındı.  Akhanlı'nın Erdoğan rejiminin talebi üzerine yakalandığı belirtildi.

Bu sabah İspanya'nın Granada kentinde kaldığı otele baskın düzenleyen polisler yazar ve insan hakları savunucusu Doğan Akhanlı'yı gözaltına aldı. İspanyol yetkililer, 25 yıldır Köln kentinde yaşayan ve Alman vatandaşı olan Akhanlı'nın Interpol tarafından kırmızı bülten ile arandığı bildirdi.

Doğan Akhanlı'nın Ilias Uyar haber sitesi Spiegel Online'na yaptığı açıklamada "Türkiye'deki rejimi eleştirilerin yurtdışında da gözaltına alınması inanılmaz bir durum" şeklinde konuştu. Müvekkilimin derhal serbest bırakılmasını isteyen Uyar "Erdoğan'ın gücünü ülkesinin sınırlarının da ötesine taşıma çabasını gözler önüne seriyor" dedi.

Uluslararası PEN Kulübü üyesi Akhanlı, yıllar sonra 2010'da Türkiye'ye gittiği sırada gözaltına alınmış ve 2 yıl cezaevinde tutulmuştu.

Ancak 1989 yılında bir kişinin hayatını kaybettiği döviz bürosu soygununa katıldığı iddiasıyla hakkında açılan dava 2013 yılında Yargıtay tarafından açılmıştı. Ardından da Akhanlı hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis" istemiyle yeniden dava açılmıştı.