Erdoğan'ın imamları din derslerini vermeye devam edecek

Casusluk faaliyetlerinin deşifre olmasına rağmen Almanya, Erdoğan rejiminin önde gelen kurumlarından DİTİB'e arka çıkmaya devam ediyor.

900'ye yakın camii ile Almanya'da örgütlü olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Erdoğan rejiminin bir şubesi gibi çalışıyor. Türk devletinin Diyanet kurumunun imamı olan DİTİB üyesi din görevlileri, son yıllarda başta Kürtler olmak üzere Erdoğan rejiminin muhaliflerine ilişkin bilgileri raporlar halinde MİT'e gönderdikleri ayrıntılarıyla kamuoyuna yansımıştı.

Casusluk faaliyetlerinin yanı sıra Erdoğan rejiminin propagandası yapması ve toplumlar arasında uyumu engellemesine rağmen Almanya DİTİB'ten vazgeçmiyor. Federal hükümet DİTİB'e değişik projeleri için para yağdırmaya devam ederken, Hessen Eyaleti Kültür Bakanlığı 2018'deki eğitim-öğretim yılı için de DİTİB'li imamlarla çalışma yönünde yeni bir karar aldı.

Buna göre eyaletteki 56 ilkokulunda ve farklı 12 okulda eğitim gören 3 bin 300 öğrenciye DİTİB imamları din dersi verecek. Bakanlık kararında ayrıca DİTİB'e 2018 yılının sonuna kadar da "bağımsız bir kurum olduğunu ispatla" çağrısı yapması ise dikkat çekti. 2019 yılı için de DİTİB'in Türk devletiyle ilişkisinin olmadığını kanıtlaması gerekiyor.

DİTİB'e yönelik açılan soruşturmaları es geçen Hessen eyaleti yönetimi, DİTİB'ten üyelik sistemi ve idari yapısına ilişkin bilgi talebinde bulundu. Bu bilgilere göre DİTİB'in bağımsız bir kurum olup olmadığına karar verilecek.

BAKAN SOMUT BİLGİYE 'ŞÜPHE' DEDİ!

"DİTİB ile çalışılır mı?" sorusuna yanıt verilmesi için bilirkişi heyetinin hazırladığı raporunu açıklayan Hessen'in kültür bakanı Alexander Lorz ise "Din derslerinde Türk hükümetinin etkisi altında olduğuna dair bir şüphenin ispatlanmadı" dedi. Ancak DİTİB yöneticileri ile imamları zaten Türk devletinin memur kadrosundan Almanya'ya gönderiliyor.

Geçtiğimiz yıllara göre DİTİB'e yapacağı yardımları yüzde 80 kısan Alman hükümeti, 2018 yılı için 297.500 Euro vermeyi planlıyor. Bu yıl ise Federal Aile, Kadın ve Gençlik Bakanlığı DİTİB'e 1 Milyon Euro para verdi. 2012 yılından itibaren ise değişik federal bakanlıklar DİTİB'e toplam 6 Milyon Euro para yardımında bulundu.

DİTİB bu paralarla sözde "uyum projeleri" yürüttüğünü öne sürürken, DİTİB'in camii, dernek ve okullarda nasıl bir faaliyette bulunduğu konusu uzun bir süredir Alman medyasının gündeminde. Erdoğan rejimi ile Merkel hükümetinin arasının kötü olduğu 2017 yılı başında DİTİB'li imamların nasıl camilerde vaaz adı adı altında Erdoğan propagandası yaptığı ve din derslerinde çocukları nasıl ispiyonculuğa zorladığı belgeleriyle yayınlanmıştı.

DİTİB'E SORUŞTURMALAR SONUÇLANMADI!

Federal Savcılık geçtiğimiz ocak ayında 6 DİTİB imamı hakkında soruşturma başlatılmış ve bazı imamlar hakkında tutuklama kararı vermişti. Ancak bu imamlar Türk devletinin yardımıyla Türkiye'ye kaçtılar. Aynı şekilde soruşturmaları süren 13 imamdan 10'nun da kayıp olduğu belirtiliyor.

15 Şubat 2017 günü söz konusu bu casus imamlara ait evlere Alman polisi baskınlar düzenlemişti. Alman devleti DİTİB'e göz yumarken, son olarak Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın yıllık raporunda DİTİB'e bağlı imamların hala Erdoğan rejimi için casusluk faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edilmişti.