Erdoğan'ın çeteleri Sol Partili vekile saldırdı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de Sol Parti Eyalet Milletvekili Hakan Taş faşist bir saldırıya uğradı. Erdoğan rejimine yönelik eleştirileriyle bilinen Taş'a saldıran kişinin Türkçe "vatan haini" diye bağırdığı öğrenildi.

Sol Parti (Die Linke) Berlin Eyalet Parlamentosu milletvekili Hakan Taş'ın önceki gün saldırıya uğradığı belirtildi. Kreuzberg semtinde dolaşırken Türkçe "vatan haini" diye bağıran bir kişinin saldırısına maruz kalan Taş, kafasından yaralandı.

Söz konusu kişinin kendisine attığı yumruğun ardından kaçtığını söyleyen Taş, saldırının ardından suç duyurusunda bulundu. Alman polisi saldırının ardından soruşturma açarken, Taş ise dün sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada "Bu tarz saldırılar yüzünden siyasi çalışmamdan ve kimliğimden geri adım atmayacağım" dedi.

LGBTİ kimliğini saklamayan ve Alman basınında Türk Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a yönelik yaptığı eleştirileriyle tanınan Taş, bu tür saldırılardan korkmadığını vurguladı. Taş, saldırıya rağmen HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın duruşmasını izlemek için Türkiye'ye gideceğini duyurdu.

POLİS 2016'DAN BU YANA TAŞ'I KORUMUYORDU

2011 yılından bu yana Berlin eyalet meclisi üyesi olan Taş, birçok kez Türk faşistler ile radikal İslamcılar tarafından ölümle tehdit edildiğini bildirdi. 2017 yılında ise toplam üç kez ölüm tehdidi aldığını söyleyen Taş, basına yaptığı açıklamalarda "Bu tehditler beni kimliğimden ve mücadelemden vazgeçirmeyecek" diyordu.

Üç yıl boyunca Taş'a yakın koruma veren Alman polisi ise 2016'dan bu yana bundan vazgeçmişti. Polisin Taş'a yönelik korumasını kaldırmasının gerekçesi ise şu şekildeydi: "Taş'a yönelik her hangi bir can güvenliği tehlikesi yoktur." Önceki günkü saldırının ardından eleştirilere neden olan Berlin polisi ise suskun kalmayı tercih etmesi dikkat çekti.

Özellikle Ermeni soykırım tasarısını Haziran 2016'da Federal Alman meclisi tarafından kabul edilmesinin ardından Türkiye kökenli Alman vekiller bizzat Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti. Erdoğan tasarıya öncelik eden vekillerden Yeşiller Partisi liderlerinden Cem Özdemir için “Özdemir’in Türklüğünü kan testiyle ölçmemiz lazım” gibi ırkçı ifadeler kullanmıştı.

Alman devleti Erdoğan rejimine bağlı çalışan çetelere göz yummaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde Almanya'nın güneyinde örgütlenen bir Türk çetesi ANF tarafından deşifre edilmişti.

Konuyla ilgili haber: https://anfturkce.net/guncel/Iste-erdogan-in-almanya-daki-cetesi-99264