'Erdoğan bir savaş suçlusu'

Rosa Luxemburg Vakfı tarafından Hamburg’da organize edilen panelde konuşan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinin er ya da geç savaş suçları mahkemesinde yargılanacağını söyledi.

Rosa Luxemburg Vakfı tarafından Hamburg’da organize edilen panelde konuşan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinin er ya da geç savaş suçları mahkemesinde yargılanacağını söyledi. Güney Kürdistan’daki referandum sürecinin yanı sıra Kuzey Kürdistan’da Türk devletinin eliyle yerle bir edilen kentlerin durumunun tartışıldığı panel Hamburg’un Sternschanze semtinde bulunan Social Centrum’da yapıldı.

Panelin ilk konuşmacısı olan NAV-DEM temsilcisi Yavuz Fersoğlu Güney Kürdistan’daki referandumun Barzani ve ailesinin çıkarlarını korumaktan ileriye gidemediğini söyledi.

Fersoğlu devamında şunlara değindi: „Bunun içindir ki bu referandumda uzun ömürlü olmadı. Çünkü Kürt halkının çıkarına olan bir referandum değildi. Barzani Erdoğan’ın dostluğunun bedelini Kürdistan’ın yarısını kaybederek ödedi. Barzani sırf Erdoğan’ın dostluğunu kaybetmemek üzere tüm Kürt siyasi oluşumlarına karşı hasmane ve düşmanca bir tutum içerisine girdi. Güney Kürdistan’da bu çirkeflikler yaşanırken Rojava’da sayın Öcalan’ın ideolojisi ekseninde yeni bir devrim filizleniyor. Demokratik Konfederalizm olarak formüle edilen bu devrim gelecekte insanlığın tek kurtuluş alternatifi olarak görülüyor.

ERDOĞAN BİR SAVAŞ SUÇLUSU

Panelin ikinci konuşmacısı olan Cizre belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret ise 2015’te barış ikliminden bir anda savaş iklimine evrilen sürecin tek suçlusunun Erdoğan ve kurmayları olduğunu söyledi. İmret o sürece ilişkin şunları hatırlattı: “HDP’yi kendi tek adam rejimi önünde en büyük engel olarak gören Erdoğan samimi olmayan barış maskesini çıkararak Kürt halkına karşı topyekün bir savaş ilan etti. Bu savaş ile bir çok yerleşim yeri adeta haritadan silindi. Kürt halkının nefes almasını bile istemediler“ vurgusunda bulundu.

BELEDİYELERİ KARAKOLA ÇEVİRİYORLAR

İmret konuşmasının devamında şunları kaydetti: „Belediye başkanı olduğum yer olan Cizre’de bu vahşi yıkımdan fazlasıyla nasibini aldı. 178 genç insan vahşet bodrumlarında diri diri yakıldı. Bugünde vahşet bodrumlarını yıkarak bu vahşete ait hiç bir izin kalmasını istemiyorlar. Halkın özgür iradesiyle seçilmiş belediyelerimizi gasp edip buraları karakola çeviriyorlar. Kayyumun ilk işi kadın emeğiyle yaratılmak istenilen kurumların içini boşaltmak oldu. Ama halkımıza bunca zulmü yapan bu insanlar evrensel adaletin yanı sıra ilahi adaletten de kurtulmayacaklar. Savaş suçlusu olarak er ya da geç yargılanacaklarından kimsenin kuşkusu olmasın.“ İmret, Şırnak halkı ile dayanışma amaçlı başlatılan kampanyaya destek olunması için herkesin seferber olması gerektiğini söyledi.