Enternasyonalistler slogan ve marşlarla yürüyor

Enternasyonalistlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat Komplosunu kınamak ve özgürlüğü için "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" sloganıyla başlattığı yürüyüş coşkulu bir şekilde sürüyor.

Enternasyonalistlerin, "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü, faşizme karşı omuz omuza" şiarıyla başlattığı dördüncü yürüyüş, Luxembourg'daki Adalet Binasının önünde dün başladı. Yürüyüşe Latin Amerika, İspanya, İtalya, Fransa, İskandinav ülkeleri, İran, Güney Afrika, Kanada, Ekvador, Kanarya Adaları ve Avustralya'dan 120 enternasyonalist katılıyor.


Enternasyonalistler, dün geceyi Fransa'nın Guenange kentindeki Pablo Neruda salonunda geçirdi. Konaklamada temizlik, güvenlik, lojistik komünleri oluşturuldu. Sabah saat 10.00'da yürüyüş başladı. Yaklaşık 10 kilometre bir yol yürünecek ve gece Fransa'ya bağlı Thionville kentinde ulaşılacak, eylemciler gece burada konaklayacak.

Yol boyunca bildiriler dağıtan göstericiler, "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" pankartı arkasında yürüyor. Sık sık "Bijî Serok Apo sloganı atılırken, Fransızca "ben kimim" diye atılan slogana da eylemciler, hep bir ağızdan "PKK" diye cevap veriyor. Yürüyüş coşkulu bir şekilde devam ediyor.

Enternasyonalistler, dün yaptıkları basın açıklamasında, Türk devletinin tüm kanunları çiğnediğini ve tecridin derhal kaldırılması gerektiğini belirtmişti.