Emre: Irkçılık her yerde ırkçılıktır

Sol Partili siyasetçi ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç kurulu üyesi Ecevit Emre, evine yapılan saldırıya ilişkin, “Günümüz şartlarına göre tarihimizi inancımızı gençlerimize aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Wiesloch kentinde yaşayan Sol Partili siyasetçi ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulu üyelerinden Ecevit Emre’nin geçtiğimiz Pazar günü saldırı düzenlendi. Saldırıda Emre ve ailesi yara almadan kurtuldu.

Saldırıya ilişkin ANF’ye konuşan Emre, “Zaten böyle olaylarla karşılaşmak bizim için çok sürpriz değil. İnancımızdan ve siyasi görüşümüzden kaynaklı karşı düşüncede olanlar tarafından sevilmiyoruz. Irkçılık maalesef her yerde ırkçılıktır” diye konuştu.

2017’de de yazılı olarak “Vatan hani, bunun bedelini ödeyeceksin” şeklinde tehditler aldığını da dile getiren Emre, şunları dile getirdi: “Aslında çok da ciddiye almadım. Ama son 3 ayda tehditler üst boyutlara ulaştı. Evimin önüne ölü kuş bırakıldı, araba tekerlerimin ön sibopları gevşetildi ve en son olarak pazar akşamı evimizin önünde silah sıkıldı. Biz bu durumu yargıya LKA’ya intikal ettik, kamuoyu yarattık. Almanya gazetelerine yansıdı, ancak Alman basınında işlenirken taraflı yazılıp spekülasyon yapıldı.”

Direkt olarak saldırıyı kimin yaptığını söyleyemeyeceklerini ancak düşüncelerinden rahatsız olanların yaptığını da sözlerine ekleyen Emre, “Bizler buraya hizmet için geldiğimizde Hünkar Hacı Bektaşi Veli efendimizi, Pir Sultanları, Şeyh Bedrettinleri, Seyit Rıza’yı kendimize referans almışızdır. Onların bıraktığı mirası devralmışız. Günümüz şartlarına göre tarihimizi inancımızı gençlerimize aktarmaya çalışıyoruz. Bu inancın temelinde aşk, muhabbet paylaşım var. Bizim inancımıza ırkçılık ve faşizm, ötekileştirme hor görme çok terstir. Bizler istiyoruz ki din, dil, ırk ayrımının olmadığı bir dünya temennimiz var ve bu doğrultuda mücadelemize devam edeceğiz. Ben kişisel olarak da bu mücadelenin içinde yer almaya devam edeceğim. Pirlerimiz, rehberlerimiz baskılara boyun eğmediyse bizlerde onların devamcısı olarak boyun eğmeyeceğiz” dedi.