Ebel: Avrupa tutumunu değiştirmeli

Strasbourg’daki eylemi ziyaret eden aktivist Marranne Ebel, Öcalan üzerindeki tecridi kınayarak, "Avrupa, Türkiye’ye karşı tutumunu değiştirmelidir" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşulları için Strasbourg’da devam eden eylem, 47. gününe girdi. Eylemi ziyaret eden aktivist Marranne Ebel, Avrupa'nın tutumunu eleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto ederek bir heyetin İmralı'ya gidip Öcalan ile görüşmesi talebiyle Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi (AK) ile CPT binalarının önünde 63 kuruluşun organizesiyle 23 Ekim’de başlayan oturma eylemi devam ediyor. Bu süre zarfında 5 defa CPT yetkilileriyle görüşme geçekleştiren eylemciler, herhangi bir sonuç alamadı. Eylemciler, sonuç alana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı.

Başta AP milletvekilleri olmak üzere çok sayıda siyasi kurum ve kuruluş temsilcisi ile aktivist de her gün eylemcileri ziyaret ederek, Kürtlerle dayanışma mesajını veriyor. Bunlardan biri de İsviçre Dünya Kadın Yürüyüşü Grubu üyelerinden Marranne Ebel. Aktivist Ebel, Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çekerek, bu konudaki Avrupa’nın sessizliğini sert bir dille eleştirdi.

ŞOK OLMUŞ DURUMDAYIM

Marranne Ebel, Kürtlerin buradaki eylemini desteklediğini belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulamaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Marranne Ebel, şunları ifade etti: ” Olan bitenlerin karşısında şok olmuş durumdayım. Öcalan’ın üzerindeki tecridi kınıyor, tüm siyasi tutsakların içerisinde bulunduğu durumu protesto ediyorum. Bu konuda Avrupa, Türkiye'ye karşı tutumunu kararlı bir şekilde değiştirmeli. Türkiye mültecileri kullanıyor, Avrupa da buna boyun eğiyor."

DÜNYA KADINLARINA UMUT

Aktivist Marranne Ebel, Dünya Kadın Yürüyüşü çerçevesinde Kürt kadınların direnişini tanıdığını belirterek, "Kürt kadınları, Rojava’da insanlık düşmanlarına karşı mücadele içerisindeler. Biz de bu kadınlarla dayanışma içerisinde olmalıyız. Rojava, dünya kadınlarına umut veriyor. Biz dünya kadınları da orayı sahiplenmeliyiz” şeklinde konuştu.