Duisburg ve Roma’da 40’ıncı yıl kutlamaları

Almanya’nın Duisbourg ve İtalya’nın başkenti Roma’da PKK’nin kuruluşunun 40’ıncı yılı coşkuyla kutlandı.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisbourg kentinde PKK’nin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümü bir gece ile kutlandı. Diamand Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kutlamaya 500’ün üzerinde Kürdistanlı katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan gecede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Kemal Aktaş, “Bugün bizi bir araya getiren PKK’nin gücüdür. PKK Kürt halkının tarihinde bir ilke imza atarak dünyanın dört bir yerine dağılmış Kürtleri birleştiren tek güç oldu. Kürt halkı bugüne kadar nasıl ki PKK’yi sahiplenmişse bundan böylede hem PKK’yi hem önderliğini savunmaya devam edecektir.

27 Kasım Kürt halkı için çok önemli bir gündür. Bize bugünü armağan eden Önderliğimizi saygıyla selamlıyor ve şehitlerimizi de minnetle anıyoruz. PKK binlerce isimsiz kahramanın ortaya koyduğu büyük direnişin ortaya çıkardığı bir gerçekliktir. PKK’yi tasfiye etmek isteyenler Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a uyguladıkları tecritle PKK mücadelesini minimize etmek istiyorlar. Önderliğimizin ortaya koyduğu güçlü irade ve halkımızın direniş ruhu ile tüm bu kirli oyunlar boşa çıkarılacak. Özgürlüğümüzü kazanmamıza az kaldı” dedi.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı gecede, Ayşe Şefagî, Koma Sîyabend, Welat Çelik, Tîtal Feyzo, Koma Hevîya Rojê K oma Rojbin Amara ve yerel sanatçılar sahne aldı.

Sık Sık “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır, halk burada”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” sloganlarının atıldığı eylem, halay eşliğinde son buldu.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da da PKK’nin kuruluşunun 40’ıncı yılı bir gece ile kutlandı. Yüzlerce Kürt ve İtalyan büyük bir coşkuyla kutlamaya katıldı.

Sanatçı Erol Berxwedan, Diyar Mihrovî ve İtalyan müzik grupları şarkılarıyla geceye renk kattı.

Kutlama ‘Bijî Serok Apo, Bijî PKK’ sloganlarıyla sonlandı.