Drancy’de, HDP Kars ve HDP Iğdır’la dayanışma gecesi

Paris Drancy’de HDP Kars ve HDP Iğdır’la dayanışma gecesi düzenlendi.

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzey banliyölerinden olan Drancy’da, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler amacıyla dayanışma gecesi düzenlendi.

CDK-F ve TJK-F’nin düzenlediği geceye Iğdır HDP Milletvekili Habip Eksik, eski Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, HDP Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru ile Strasbourg’da halen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdüren KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da gönderdiği mesajla katıldı. Eksik, Adıyaman ve Doru da gecede birer konuşma yaptı.

AÇLIK GREVLERİ VE SEÇİMLER KONUŞULDU

Gecede, HDP’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları, kadınların yerel seçimlerdeki önemi, özellikle Kars’ta oy kullanma işlemine dair bilgilendirmelerin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve Leyla Güven’in öncülüğünde süren açlık grevlerine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Aras Düğün Salonu’nda, HDP bayraklarının ve süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan kadınların pankartının açıldığı gecede Nuarin, Şemdin, Derweş Serhedi, Farqin Azad, Deza Amed ve Ozan Maruf'un da sahne aldığı gece halaylarla sona erdi.