Dortmund ve Darmstadt’ta Öcalan’a özgürlük eylemi

Almanya’nın Dortmund ve Darmstadt kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem gerçekleştirildi.

Almanya’nın Dortmund kentinde Jinên Ciwan ên Azad ve Ciwanên Azad öncülüğünde merkezi tren istasyonu önünde ‘Rêber Apo Azad Bike’ mitingi gerçekleştirildi.

Gençlik hareketinin öncülüğünde planlanan yürüyüş izin vermeyen Alman polisinin tutumunu kabul etmeyen Kürdistanlılar, Dortmund Merkez Garı (HBF) önünde miting düzenledi. Miting boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük sloganları atıldı. Eylemde KCDK-E adına Yüksel Koç, Ciwanên Azad ve TAJÊ temsilcileri birer konuşma yaparak, Öcalan’a uygulanan tecrit kınandı ve özgürlüğü talep edildi.


DARMSTADT
Almanya'nın Darmstadt kentinde de aynı amaçla bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş öncesi Luissen Platz'da toplanan Kürdistanlılara hitaben konuşan Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) Eş Başkanı Merdan Kaçmaz, “Öcalan'a uygulan ağır tecritle Kürtleri sınamaya kalkan faşist Türk devletinin bunu iyi bilmesi gerekiyor, bizler her yerde ve her zaman Başkan Apo için ölümüne mücadele edeceğiz’’ dedi.

Yürüyüşe katılan yüzlerce kişi, merkezin en kalabalık saatlerinde sık sık “Diktatör Erdoğan, “An azadi, an azadi”, “Biji Serok Apo” sloganları attı.
Gençler yürüyüş boyunca Öcalan'ın tecrit durumuna dikkat çekmek için hazırlanan bildiriyi dağıttı.