Dortmund’da bir dizi ziyaret ve eylem

Almanya’nın Dortmund kentinde açlık grevinin 63’üncü gününde olan Leyla Güven’in eylemine dikkat çekmek amacıyla “Leyla Güven’in talepleri bizim taleplerimizdir” sloganı bir dizi eylem ve görüşme yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, özgürlük ve güvenliği talebi ile açlık grevi düzenleyen DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemine dikkat çekmek amacıyla bir dizi eylem ve görüşme gerçekleştirildi.

KATOLİK KİLİSESİ ZİYARET EDİLDİ

Dortmund’da Katolik Kilisesi yönetimi ile bir görüşme yapıldı ve dosya verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çekmek için Leyla Güven’in süresiz, dönüşümsüz açlık grevinin 63’üncü gününde kilise yetkililerine vicdani ve ahlaki sorumlulukları hatırlatıldı.

SPD, CDU İL TEŞKİLARTLARINA TALEPLERİ İÇEREN DOSYA VERİLDİ

Öte yandan SPD binasına da giden bir grup Kürdistanlı, taleplerini içeren bir dosya sundu. Yapılan görüşmede açlık grevleri eylemlerine sessiz kalınmaması çağrısı yapıldı.

İktidar partisi olan CDU da ziyaret edildi. Türkiye ile ortaklık yapan ve Türkiye’deki işkencelere sessiz kalınması, hatta bu duruma ortak olma tutumundan vaz geçilmesi gerektiği dile gelen görüşmede tecrit ve Kürt katliamlarına karşı duyarsız kalmanın insanlık suçu olduğu belirtildi.

NRW RADYO VE GAZETELERİNE ZİYARET

Kürdistanlıların eylemleri NRW’deki basın kurumlarını ziyaret ederek devam etti. Basına dosyaları da sunan Kürdistanlılar, Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasını amaçlayan, açlık grevcilerinin taleplerine Alman basınının duyarsız yaklaştığı eleştirisi yapılırken, duyarlılık çağrısı da yapıldı.

Dortmund Demokratik Toplum Merkezi’nin organize ettiği ziyaretler ve eylemler daha sonra bir eylemle sona erdi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için Kürt halkının her yerde ve her zaman ayakta olacağı belirtildi.