Den Haag, Brüksel ve Kopenhag’da HDP eylemleri

AKP-MHP faşist iktidarının HDP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım saldırıları Den Haag, Brüksel ve Kopenhag’da protesto edildi.

Hollanda’nın Den Haag, Belçika’nın başkenti Brüksel ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen eylemlerle HDP’ye yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de düzenlenen bir eylem ile HDP’ye yönelik AKP-MHP’nin gerçekleştirdiği siyasi soykırım operasyonu protesto edildi.

Demokratik Güç Birliği’nin organize ettiği eylem Hollanda Parlamentosu önünde yapıldı.

Kürdistanlılar, Türkiyeli yurtseverler, devrimci ve demokratların katıldığı eylem ile siyasi soykırım operasyonları kınandı.

Hollandaca ve İngilizce bildirilerin okunduğu ve dağıtıldığı eylemde AKP-MHP faşist diktatörlüğü teşhir edildi. Yapılan açıklamalarda “Direnerek kazanacağız” denildi.

Eylemde sık sık "Faşist AKP, diktatör Erdoğan”, “HDP halktır, halk burada” sloganları atıldı.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de HDP’ye yönelik siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. NAV-BEL, YJK-B, SKB ile Kürt halkının dostlarının katıldığı eylem Gare Central’da yapıldı.

HDP bayrakları ile gözaltına alınan HDP’lilerin fotoğraf ve pankartlarının taşındığı eylemde Türk devletinin siyasi soykırım saldırıları protesto edildi.

Eylemde sık sık, “Diktatör Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “Biji HDP” sloganları atıldı.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da eylem adresi Türk konsolosluğu önü idi.

Eylemde yapılan konuşmalarda “Korkmuyoruz, buradayız, HDP biziz, susturamayacaksınız” mesajı verildi.

Eylemde sık sık, “HDP biziz, susturamayacaksınız”, “Katil, faşist Erdoğan” sloganları atıldı.