Demokratik Güç Birliği: Katliamcıların tahtını devirelim

Avrupa'da Demokratik Güç Birliği, Sivas şehitlerini andı, "Fail devlettir" dedi. Birlik, katliamın hesabını sormaya çağırdı.

Avrupa'da Demokratik Güç Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı.
Açıklamada, "Türkiye devleti katliam sorumlularını göstermelik olarak yargılasa da Madımak Davası 2014 yılında zaman aşımına uğratıldı ve tüm dava kapatıldı" denildi.

'BİZZAT DEVLET TERTİPLEDİ'

"Sivas Katliamı suçlularının serbest bırakılması anlamına gelen ‘zaman aşımı kararı’ Tayyip Erdoğan tarafından ‘hayırlı olsun!’ denilerek kutlandı" vurgusunda bulunulan açıklamada, "TC devletinin yasama, yargı ve yürütme organları Aleviler, Kürtler ve diğer ötekileştirilmiş halklar karşısında taraflı davranmaktadır. Bu kesimlere dönük katliamları bizzat kendisi tertiplemekte veya kışkırtmaktadır" diye kaydedildi.
Türk devletinin, varlığını katliam ve soykırımlar üzerinden sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, şunlar da ifade edildi:
"Roboski katliamında ve Kürdistan’daki birçok faili meçhul cinayetlerde ve Cizre’de yüzlerce çocuk, kadın, genç ve yaşlı insanların öldürülmesinde parmağı olan canilerin hiçbiri bugüne dek hesap vermedi. TC devleti İran’la anlaşarak bugün de dört parça Kürdistan’ı, dağı taşı bombalamakta, halkımızı katletmektedir.

'DİKTATÖRÜN TAHTINI YERLE BİR EDELİM!'

İyi biliyoruz ki; ömrünü uzatmak için yapılan saldırılar nafiledir ve sonları yakındır.
'Gün, ortak davranma günüdür' şiarıyla mücadeleyi hep birlikte yükseltelim. Sivas Katliamı ve tüm katliam ve soykırımların hesabını soralım. Diktatörün tahtını yerle bir edelim!"