Danimarka, Fransa, Finlandiya ve Atina'da 40. yıl kutlamaları

Danimarka ve Fransa'da PKK'nin 40'ıncı yılı kutlandı.

KOPENHAG

Danimarka'daki Kürtler Cumartesi günü yapılacak bir gece ile PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken, yurtsever gençler de başkent Kopenhag'da meşaleli miting düzenledi.

Soğuk hava ve aşırı rüzgara rağmen düzenlenen eylemde, Cumartesi günü düzenlenecek geceye katılım çağrısında bulunuldu.

MANTES LA JOLİE 

Fransa’nın Mantes La Jolie kentinde de, Ciwanên Azad öncülüğünde yapılan eylemde, PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK ve Ciwanên Azad bayrakları taşındı.

200 gencin yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, sık sık 'Bijî Serok Apo', PKK halktır, halk burada' sloganları atıldı. 

Öcalan'ın özgürlüğünün haykırıldığı eylemde, 'Serî Hilde‘ ruhuyla 2 Aralık'ta Stuttgart'ta buluşulacağı mesajı verilirken, herkes Strasbourg'daki oturma eylemine de çağrıldı.

HELSINKİ

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 500 civarında kişinin katılımıyla PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. Kutlamaya YNK, Goran, Komale Rojhilat Parti temsilcileri de katıldı.

Kutlama Kawa Urmiye, Süleyman Çarneva, Özlem Bağlayan ve Ozan Armanç'un müzik sunumlarıyla devam etti.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, DKP, BÖG, MKP, Yunanistan Anarşistleri, Kürdistan Kültür Merkezi (NÇK), HDP, Ciwanên Azad ve birçok kurumun katılımıyla, büyük bir coşkuyla PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Kutlama Kürdistan devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kutlamada günün anlam ve önemini belirten bir sinevizyon izlendi.

NÇK adına konuşan Kendal Semsûr, PKK’nin kuruluşunu Kürt halkının dirilişi olarak değerlendirdi. Semsûr, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi de kınayarak, Öcalan’ın Kürt halkı için kırmızı çizgi olduğunu belirtti. Semsûr, barış ve halkların kardeşliği için derhal Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini söyledi.

HDP adına konuşan Metin Tekman da tecridin kaldırılmasını istedi.