Danimarka'da miting: Tecrit kalkmadığı sürece kaos bitmez

Danimarka'da İnsan Hakları Haftası etkinliğinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük istendi, AKP faşizmi protesto edildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın işlek caddelerinden Kultorvet'de, İnsan Hakları Haftasi vesilesiyle etkinlik düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğünün istendiği etkinlik, Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Sêvê Kadın Meclisi, Fokus-A, Yeşil-Kırmızı Birlik Partisi, Sosyalist Halk Partisi, Yazarlar ve Gazeteciler Birliği öncülüğünde meşaleli miting olarak düzenlendi.

Miting Barış Zamanı İnisiyatifi'nin müzik grubu olan Fri Galaxy grubunun müziğiyle başladı.

'ERDOĞAN SÜRECİ BİTİRDİKTEN SONRA...'

Yeşil-Kırmızı Birlik Partisi adına, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duruşmasına gözlemci olarak katılan Nikolaj Villumsen mitingde konuştu. 'Çözüm Süreci'nin Erdoğan tarafından sona erdirilmesinden bu yana, Türkiye'de insan hakları ihlallerinin ve tutuklanan siyasetçi, gazeteci sayısının arttığına dikkat çekti.

'AKP-ERDOĞAN REJİMİ KÖTÜ DURUMDA'

HDP Milletvekili Hişyar Özsoy ise siyasi soykırıma değinerek, şunları söyledi: "5 bin arkadaşımızın tutuklu olmasından dolayı siyaseti zor yürüttüğümüzü düşünebilirsiniz fakat AKP-Erdoğan rejimi çok daha kötü durumda. Erdoğan bugün bir yanına Devlet Bahçeli'yi, bir yanına Doğu Perinçek'i alacağına, Başkan Abdullah Öcalan ve Sayın Salih Müslim'i alsaydı, bugün Kürtlerle beraber Ortadoğu'nun kaderini belirleyen olabilirdi. Barış sürecine dönülmediği ve Başkan Öcalan'ın üzerindeki tecrit kalkmadığı sürece Türkiye bu kaostan çıkamayacaktır."

TECRİDE KARŞI ÇAĞRI

FEYKURD adına söz alan İbrahim Benli de, demokrasi ve özgürlüğün vazgeçilmeyecek değerler olduğunu ve bunlar için Kürtlerin büyük bedeller ödediğini belirtti.

Sêvê Kadın Meclisi'nden Saime Bilen de, tecride karşı BM ve Avrupa kurumlarını harekete geçmeye çağırdı.