CPT önündeki süresiz oturma eylemi 36’ıncı günü geride bıraktı

CPT’nin acilen Kürt Halk  Önderi  Öcalan’ı ziyaret etmesi talebiyle Strasbourg’daki oturma eylemi 36’ncı gününü geride bıraktı.

İmralı Adası'nı ziyaret etmeye yetkili kurum olan Avrupa Konseyi’ne (AK) bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) ziyaret talebine karşılık vermesi amacıyla, Strasbourg’da başlatılan süresiz oturma eylemi yeni katılımlarla devam ediyor.

Belçika, İsviçre, Almanya ve Fransa’nın değişik şehirlerinden gelen Kürdistanlılar gün boyu değişik etkinliklerle eylemlerini sürdürüyor. Sabah saatlerinden itibaren AK ile CPT binalarının olduğu alanda kurulan çadırda toplanmaya başlayan Kürdistanlılar, Avrupa Konseyi’ne dönerek gün boyu sloganlar atıyor.

‘CPT İmralı’ya’ ve ‘Öcalan’a özgürlük’ sloganlarını öne çıkaran eylemciler, CPT’nin acilen Kürt halkının bu acil talebine cevap vermesi çağrısında bulundular.

PKK’NİN 40’INCI YILI DA KUTLANDI

27 Kasım PKK’nin (Kürdistan İşçi Partisi) kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir kutlamanın da düzenlendiği eylemde, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına Medya Botan da bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yoldaşlarıyla kurduğu PKK’nin 40 yıldır kesintisiz mücadeleyi sürdürdüğünü belirten Botan, şöyle devam etti: “Başkan Apo PKK’yi kurarak Kürt Halkının özgürlük arayışını bir yapıya, bir örgüte kavuşturup, mücadelenin bu aşamaya gelmesini sağladı. PKK kurulduğu günden bu yana kuruluş ilkelerine bağlı kalıp, yolda bulduğu imkan ve fırsatlara rağmen ilkeli duruşunu her zaman sürdürdü.”

PKK’nin bugün halklaşarak bütün Kürt halkını ve Ortadoğu halklarını etkileme gücüne ulaştığına vurgu yapan TJK-E aktivisti, “Başkan Apo’nun bizim için verdiği bu kadar emekten sonra halk olarak, hareket olarak Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak en büyük görevimizdir. Bunun içindir ki burada, Strasbourg’da, olumlu bir sonuç almadan eylemimize son vermeyeceğiz” dedi.

TJK-E Aktivisti Medya Botan’ın konuşmasının ardından oturma eylemi katılımcıları halaylar çekip, türküler söyleyerek PKK’nin 40’ıncı kuruluş yılı kutlamalarını sürdürdü.

23 Ekim’de başlayaran süresiz oturma eylemi kapsamında dört ülkenin farklı kentlerinden her gün onlarca kişi Strasbourg’a geliyor. Bugüne kadar bini aşkın kişi bizzat eylemde yer alırken, on binlerce kişi de değişik vesilelerle eylemi ziyaret etti.

Oturma eyleminin yapıldığı alanda 25 Haziran 2012’den bu yana ise Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi sürdürülüyor.