Cenevre eylemcilerinden tecride karşı direnişi yükseltme sözü

Bugün düzenlenen oturma eyleminde konuşan Cenevre DKTM Eşbaşkanı Erdal Atasoy, “Kürt halkının tecridi kırmaktan başka çaresi yoktur” diyerek, 5 Şubat'ta düzenlenecek konferans ve 6 Şubat'ta startı verilecek olan uzun yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Kurdistanlıların İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) önünde yaptığı oturma eylemi sürüyor.

25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba BM Ofisi'nin bulunduğu Nations meydanında devam eden oturma eyleminde bu hafta, 15 Şubat Uluslararası Komplo'nun yıl dönümünün yaklaştığı hatırlatılarak, 6-11 Şubat tarihleri arasında enternasyonalistler öncülüğünde Cenevre'den Strasbourg'a kadar sürecek uzun yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.

“Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında düzenlenen oturma eyleminde Uluslararası Komplo’ya karşı 2 Şubat 2006’da gerçekleştirdiği fedai eylemle ölümsüzleşen Viyan Soran şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, “Kürt halkına ve Kurdistan’a yönelik soykırım ve işgal saldırıları sadece Türk devletinin inkar ve imha siyasetinin bir sonucu değildir. İşgal ve soykırım politikaları Önderliğimize yönelik Uluslararası Komplo’nun bir sonucu olarak devreye koyulmuştur” dedi.

Tecrit ve soykırım saldırılarının paralel yürütüldüğünü yineleyen Atasoy, “Kürt halkının tecridi kırmaktan başka çaresi yoktur. Bugün Önderliğimiz Abdullah Öcalan'ın geliştirdiği özgürlük felsefesini sahiplenen dünyanın dört bir yanından halklardan enternasyonalist dostlarımızın düzenleyeceği yürüyüşü sahiplenmek bu anlamıyla çok bir önem kazanmaktadır” diyerek 5 Şubat'ta düzenlenecek konferans ve 6 Şubat'ta startı verilecek olan uzun yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Her Kürt'ün yaşanan sürecin bilincinde olarak üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi gerektiğine vurgu yapan Atasoy'un konuşması sonrası Kurdistanlılar, sloganlarla oturma eylemine devam etti.