Celle’de Şengalî için kitlesel tören

Türk devletinin Şengal’e yönelik 15 Ağustos günü düzenlediği saldırıda şehit düşen KCK Yürütme Konseyi ve Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengalî (İsmail Özden) için Almanya’nın Celle kentinde bir tören düzenlendi.

Şengal’de 15 Ağustos günü Türk devletinin düzenlediği saldırıda şehit düşen Zeki Şengalî (İsmail Özden) için ailesinin de yaşadığı Celle kentinde bir tören düzenlendi.

Ailesi, arkadaşları, Demokratik Kürt Toplum Merkezi, kadın meclis ve komün üyelerinin de aralarında olduğu binlerce kişinin katıldığı tören ile Mam Zeki Şengalî’nin hayatı kutlandı.

Şengalî’ye veda edilen törende yapılan konuşmalarda Şengali’nin 21. yüzyılın büyük özgürlük savaşçısı olduğu dile geldi.

Yüz dolayında kurumdan Kürdistanlıların katıldığı törende bir konuşma yapan NAV-YEK Eş Başkanı Tarık Hemi, Şengalî için, “Dünya için bir kahraman” ve Kürdistan’ın Mam’ı” olarak değerlendirdi.

Hemo, “Êzidîler ve Êzdixan’ın kuruluşu onun mücadelesini esas alıyor” diye konuştu.

Törene, KJK, KCK, KCDK-E, NAV-DEM, TJK-E, KOMAW, TAJE, Hevgirtina Cîwanên Êzidî, Şehit Meryem Kadın Komünü, NAV-YEK de birer çelenk de gönderdi.