CDK-F: Tecride karşı sistematik eyleme çağırıyoruz!

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), tecride karşı açlık grevcilerini daha çok sahiplenmeye ve eylemleri büyütmeye çağırdı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Vedat Bingöl tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sistematik tecridin kırılması için sistematik eyleme çağırıyoruz" denildi.

Bingöl, Fransa'daki Kürtlere seslenerek, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevlerinin daha güçlü sahiplenilmesi gerektiğini kaydetti.

'AVRUPA'DA SESLERİ OLMALIYIZ'

Açıklamada, "Tecridin kırılması, faşizmin yıkılması ve Kürdistan’ın özgürleşmesi için Heval Leyla’nın başlattığı açlık grevlerine dönük olarak, bizlerin de Avrupa’da onların sesi ve nefesi olmamız gerekmektedir" denildi.

Tecridin kaldırılması talebinin Avrupa kamuoyu, devletleri, parlamentolar, Avrupa Konseyi ve CPT’de yankı bulması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm Avrupa’da KCDK-E’nin planlaması var. Biz de bu planlamayı CDK-F olarak Fransa’ya uyguladık. Her cumartesi günü Fransa Kürt Kadın Hareketi’yle (TJK-F) eylemlerimizi yapıyoruz. Yine her çarşamba günü kadın arkadaşlarımız, her cumartesi ve pazar ise genç arkadaşlarımız öncülüğünde olmak üzere, biz de CDK-F olarak her pazartesi, salı ve cuma günleri, aynı saatte, her bölgemizde eylemselliğimize devam ediyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz.

Açlık grevi direnişleri karşısında Türk devleti zorlanıyor. Tüm halkımız bunu bilerek, bu hamleyi Avrupa’da daha da büyütmeli ve başarıya ulaştırmak için her bölgede, her alanda daha çok sahiplenmelidir. Fransa’daki Kürtlere ve dostlarımıza, tüm kurumlarımız öncülüğünde yapılacak olan planlama ve eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıyoruz."

ÇAĞRI

Bingöl, Avrupa Konseyi önünde 5 günlük oturma eylemi ve sonrasında; Strasbourg ve Belçika’da, dönüşümlü olarak 300 kişilik açlık grevlerinin olacağına da dikkat çekti. 

"Eylemlerimizi daha da sistematikleştiriyoruz, yaygınlaştırıyoruz" diyen Bingöl, "Paris’te, République Meydanı’nda, Fransa Kürt Kadın Hareketi’yle (TJK-F) birlikte düzenlediğimiz cumartesi eylemine de çağırıyoruz" diye ekledi.