CDK-F Fransa’daki seçmenleri seferber olmaya çağırdı

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu için “seferber” olmaya çağırdı.

CDK-F yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye’nin siyasi hayatında önemli bir aşamayı ifade ettiğini belirterek, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçilemediğini hatırlattı.

Açıklamada, Erdoğan’ın ikinci tura kalmasının “muhalefet için kayda değer bir başarı” olduğunun altı çizildi.

CDK-F, “Bu eğilimin Türkiye'de önemli bir siyasi değişim olasılığına işaret ettiğine inanıyoruz ve bu ivmeyi desteklemeye hazırız” dedi.

İkinci tur için Fransa’da 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanılabileceğini belirten CDK-F, sandık başına gitmeyenlerin oranın yüzde 40 olduğuna dikkat çekerek, “Bu çekimserlerin çoğunluğunun Kürtlerden ve Recep Tayyip Erdoğan karşıtlarından geldiğine inanıyoruz” diye ekledi.

Bu nedenle ikinci tur için “seferber” olmaya çağıran CDK-F, “Fransa'daki Kürt toplumunun tüm üyelerini bu seçimde oylarını kullanmaya ve Türkiye'deki ailelerini, arkadaşlarını ve akrabalarını da aynısını yapmaya teşvik etmeye çağırıyoruz” dedi.

Açıklama şöyle son buldu:

“Bu seçimler, Kürtler ve Türkiye'deki demokrasi açısından stratejik bir öneme sahiptir. Kürt seçmenlerin katılımı, Erdoğan rejimini yenmek için belirleyici olacaktır. Bu nedenle, Kürtler için ve Türkiye’de demokrasi için demokratik bir çıkış yapmaya çağırıyoruz.”