CDK-F’den açlık grevleri için imza kampanyası

Açlık grevlerine ilişkin CDK-F tarafından geniş çaplı bir imza kampanyası başlatıldı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemi başta zindanlar olmak üzere dünyanın birçok merkezinde binlerce kişi tarafından yürütülüyor. Güven’in başlattığı açlık grevi 169 gününü geride bıraktı. Avrupa Konseyi ve CPT’nin tecridin kaldırılması için girişimlerde bulunma talebiyle Strasbourg’deki açlık grevi ise 129’uncu gününde. Avrupa kamuoyunun dikkatini  açlık grevlerine çekmek amacıyla bir imza kampanyası başlatıldı. 

Kürtçe, Türkçe, Fransızca ve İngilizce imza kampanyasına Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) öncülük ediyor. İmza kampanyası, "Türkiye'deki Faşizme Karşı Kürt Grevcilerin Sesini Duyun” başlığıyla internet ortamında yapılıyor.

'AK VE CPT TÜRKİYE'YE BASKI KURMALI'

ANF’ye bilgi veren CDK-F Diplomasi Sözcüsü Agit Polat, "İlk günden beri açlık grevinin diplomasi çalışması yürütülüyor. Görüşmeler, ziyaretler, toplantılar yapıldı. Özellikle de AK, CPT ve AP gibi Avrupa kurumları nezdinde bunlar yoğunlaştırıldı. Üst düzey görüşmeler de yapıldı. Belki sonuç ortaya çıkmadı ama önemli gelişmeler yaşandığını söyleyebiliriz.

Benzer diplomasi çalışmalarının devam edeceğini belirten Polat, amaçlarının Avrupa kamuoyunun dikkatini çekmek olduğuna dikkat çekerek, "İmzaların muhatabı AK ve CPT'dir. Çünkü Türkiye üzerine siyasi ve askeri baskı kuracak kurumlar bunlardır" dedi.

Change.org internet sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına aşağıdaki link üzerinden katılmak mümkün:

https://www.change.org/p/cpt-comité-européen-pour-la-prévention-de-la-torture-entendez-la-voix-des-grévistes-de-la-faim-kurdes-contre-le-fascisme-en-turquie