‘Bütün halkımızı yarın Strasbourg’a bekliyoruz’

Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliği için Strasbourg'da başlatılan oturma eylemi sürüyor. Yarın CPT önünde düzenlenecek mitinge de kitlesel katılım çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliği için Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) önünde 23 Ekim'de 63 kurumun basın açıklamasıyla başlayan oturma eylemi, 29’uncu gününde devam ediyor. Kış koşullarına rağmen eylemlerini sürdüren Kürtler, her gün CPT’nin sorumluluğunu yerine getirme taleplerini yineliyor. Kürtler eylem yerinde sık sık attıkları sloganlarla Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto ediyor.

'KİTLESEL KATILIM SAĞLANMALI'

Kürtler, yarın da CPT önünde kitlesel bir miting düzenleyecek Kürt ve Fransız siyasetçilerin de katılacağı mitingde CPT’den İmralı’ya gitmesi talebinde bulunulacak. Eylemin Tertip Komitesi Üyelerinden Newroz Serhed, Öcalan’dan haber alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek, "Yarın da CPT önünde bir miting düzenliyoruz. Halkımıza çağrımız, kitlesel olarak bu eyleme katılmalarıdır” dedi.

‘ÖNDERLİĞİMİZDEN HABER ALANA KADAR BURADA OLACAĞIZ’

Newroz Serhed, 29 gündür Strasbourg’da eylem içerisinde olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Türk medyasının Önderliğimiz hakkında çıkan çirkin haberlerinden sonra Avrupa’nın birçok yerinde eylemler yapılmaya başlandı ve devam ediyor. Biz de 30 gündür burada eylemdeyiz. Yarın da CPT ve Avrupa Konseyi nezdinde görüşmeler yapıyoruz. Ancak şimdiye kadar bir sonuç çıkmadı. Biz bu durumdan kaygılıyız. Şimdiye kadar halkımız, yabancı heyetler, olmak üzere birçok çevreden ziyaretler ve katılım söz konusu. Ancak bunlar yeterli değil. Halkımız katılımı daha da artırmalıdır. Çünkü biz eylemimizi sürdürme kararlığındayız. Yarın da eylemimizin 30’uncu gününün daha güçlü geçmesi için kitlesel bir miting düzenliyoruz.

Bu vesileyle bütün halkımızı ve dost çevreleri yarın mitingimize çağırıyoruz. Bütün herkes bilsin, eylemimiz bitmeyecek. Büyük bir kararlılıkla devam edecek. Önderliğimizden haber alana kadar burada duracağız. Onun için başta kadınlar ve gençler olmak üzere bütün halkımızı yarınki mitinge güçlü katılmaya çağırıyoruz.”