Brüksel ve Berlin’de işgal saldırıları protesto edildi

Belçika’nın başkenti Brüksel ile Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de NAV-BEL’in organize ettiği eylem ABD Konsolosluğu önünde yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG, YPJ flamaları ve “Stop” yazılı pankartların açıldığı eylemde yapılan konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise Êzidî Kadın Meclisleri Çatı örgütünün organize ettiği eylemler ile Rojava ve Şengal’e yönelik katliam ve işgal saldırıları protesto edildi.

ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen çadır eylemi ile Erdoğan'ın Trump ile buluşmasını protesto edildi.

Saygı duruşuyla başlayan protesto eylemde Almanca konuşmalar yapıldı.

Almanca ve İngilizce dağıtılan bildirilerde Türk devletinin Rojava ve Şengal'de yaptığı katliamlara dikkat çekildi.

Eylem çadırına Almanca"Rojava halkların, inançların ve kadın özgürlüğünün sembolüdür. Rojava’ya sahip çık" yazılı dövizlerin yanı sıra işgal saldırılarında katledilen siviller ve Kürt kadın siyasetçi Hevrîn Xelef'in posterleri asıldı.

Eyleme Berlin Navenda Civaka Kurdistaniyên Azad, PYD Berlin, Mezopotamya Kürt Camii ve El Wehde de destek verdi.

Eylemde bir konuşma yapan Êzidî Kadın Meclisleri Çatı örgütü sözcüsü Nurê Alkış “Êzidi kadınları olarak başta Türk devleti ve ona göz yuman, saldırılarını görmezden gelen ve destekleyen tüm devletleri şiddetle kınıyoruz. Trump, Erdoğan görüşmesi tarihe bir utanç anı olarak geçecektir" dedi.

Çadır eylemi "Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî berxwedana Şengalê”, “Terörist Erdoğan”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.