Britanya’da Newroz etkinlikleri iptal

Britanya'da koronavirüs dolayısıyla Newroz etkinlikleri iptal edildi.

Britanya'da Kürt Halk Meclisi tarafından düzenlenecek olan Newroz kutlamaları koronavirüs  dolayısıyla iptal edildi.
Kürt Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekildi. Halk Meclisi, Londra’da her yıl Yurtsever Gençlik Hareketi tarafından ateşler yakılarak 21 Mart akşamı kutlanan Newroz etkinliğinin yanı sıra, 22 Mart’ta İskoçya, 24 Mart’ta Liverpool, 29 Mart'ta Sheelfield ve 5 Nisan’da Londra Baf yerleşkesinde yapılması planlanan final Newroz’unun da iptal edildiğini duyurdu.
Yine Londra Kürt Halk Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu tarafından 24 Mart günü Britanya Parlamentosu’nda yapılacak olan Newroz resepsiyonu da zorunlu olarak iptal edildi. Bu yıl resepsiyona İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, birçok milletvekili, yazar, akademisyen ve sanatçı katılacağını bildirirken, mesaj da göndermişti.

LKFF ERTELENDİ

Newroz etkinliklerinin yanı sıra koronavirüs dolayısıyla iptal edilen bir diğer etkinlik ise 11’inci Londra Kürt Film Festivali(LKFF) oldu. Festival Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 24 Nisan ile 2 Mayıs arasında yapılacak festivalin halkın sağlığı açısından riskli olduğu ve koronavirüs tehlikesinden dolayı ertelemek zorunda kaldıkları için büyük üzüntü duydukları belirtildi. Festivalin sadece ertelendiğini ve virus riskinin en düşük seviyeye inmesi ile birlikte daha zengin bir programla festivalin gerçekleştirileceği kaydedildi. LKFF'nin açılış filmi Sur Direnişi’ni anlatan ‘Ji bo Azadiyê’ filmi olacaktı.