Bremen Parlamentosu önünde protesto: Elinizi komellerimizden çekin!

Alman polisinin Bremen’de Kürt kurumları ve yurtseverlerini kriminalize etmesi nedeniyle düzenlenen protestoda konuşan FED-DEM Eşbaşkanı Sebahat Ergin, “Türk devletinin ortağı olmayın, Kürtleri kriminalleştirmeyin, elinizi komellerimizden çekin” dedi.

Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezi Brati e. V ile Kürt siyasetçi Kadri Saka’nın evinin basılması ve Saka’nın tutuklanmasını kınamak için Bremen Eyalet Parlamentosu önünde protesto düzenlendi.

Eyalet Parlamentosu üyelerinin de destek verdiği protestoda, Kürtlerin Alman yargısı ve polisi tarafından Nazi döneminden kalma yasalarla kriminalize edilmesi kınandı.

Defend Kurdistan İnisiyatifi adına yapılan açıklamada, “Kadri Saka, Nazi döneminden kalan 129b  yasası doğrultusunda terörizm suçlamasıyla tutuklandı. Bugünlerde AfD ve sağcı faşizmi protesto edenler, Kadri Saka ve Kürt tutsaklar söz konusu olduğunda Nazi yasalarını uygulamaktan çekinmiyor” denildi.

TÜRK DEVLETİNİN UYGULAMALARININ ALMANYA’DAKİ VERSİYONU

FED-DEM Eşbaşkanı Sebahat Ergin ise şu konuşmayı yaptı: “Doğrusu adalet ve demokrasi ile ilgili konuştuğumuzda kendisini demokrat, adil ve herkesin insan haklarını savunan olarak lanse eden ve öyle bir toprakta yaşadığını iddia edenler, bu adalet Kürtler söz konusu olduğunda görünür olmuyor. Acaba bu adalet kavramı sadece kişilere özgü mü yoksa Kürtler bu kavramın dışında mı? Bugün Kadri arkadaşımıza ve komellerimize (dernek) yönelik saldırılar ve birçok arkadaşımızın zindana konulması demokrasi adı altında yapılıyor. Oysa bu sistem Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarının buradaki versiyonudur. Böyle bir adalet kavramı altında bizleri yok etmek, haklarımızı elimizden almak istiyorlar. Bu nedenle Alman devletine sesleniyorum; elinizi komellerimizden çekin! Türk devleti işbirliğiyle arkadaşlarımızı tutuklamaktan vazgeçin.”

Mitingdekiler, “Hoch die Internationale Solidaritat”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Freiheit für alle politische Gefangenen” sloganlarını attı.

Parlamento önündeki protesto, bir dakikalık oturma sonrasında son buldu.