Bremen, Hamburg, Bordeaux ve Amsterdam’da eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için Almanya’nın Bremen ile Hamburg, Fransa’nın Bordeaux ve Hollanda’nın Amsterdam kentlerinde Kürdistanlılar eylem düzenledi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için Bremen Eyalet Parlamentosu önünden Domshof’a bir yürüyüş düzenledi.

Bremen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılara katılım çağrısının da yapıldığı eylemde Öcalan’ın sağlığı hakkında bilgi alınana kadar alanlarda olunacağı belirtildi.

Kürdistanlıları Domshof’a çağıran Kürdistanlıların eylemi sürüyor.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de Kürdistanlılar eylemdeydi. Hamburg Merkez Tren İstasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar protesto eylemi düzenledi.

“Öcalan’a özgürlük” yazılı dev bir pankart da açan Kürdistanlılar, Öcalan lehine sloganlar attı.

Kürt genç ve kadınlarının da yoğun olduğu eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız”, “Katil Erdoğan”, “Katil Türkiye” sloganları atıldı.

Eylem sürüyor.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de TJK-E’nin öncülüğünde Öcalan’ın güvenliği için bir eylem düzenlendi. Bordeaux Tren Garı’nda düzenlenen sivil itaatsizlik eyleminde Öcalan’a uygulanan tecridin boyutunun artık güvenliğini tehdit edecek bir duruma geldiğine dikkat çekildi. Bu durumun Kürtler tarafından asla kabul edilmeyeceği de dile getirilen eylemde Öcalan’dan haber alana kadar alanlarda olunacağı belirtildi.

AMSTERDAM

Hollanda’nın Amsterdam kentinde de Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için bir eylem düzenlendi. Amsterdam Havaalanı Schripol’daki eylem sürüyor.