Borlänge'de Kürdistanlılar tecride karşı kesintisiz eylemde

İsveç'in Borlänge kentinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevindeki eylemcilerle dayanışma amacıyla her gün eylem ve etkinlik gerçekleştiriyor.

Dalarna Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin kongrede aldığı  tecride karşı sürekli eylemlilik kararını yaşama geçirme sırası dün Borlänge Demokratik Kürt Toplum Merkezi Örgütlenme Komitesi'ndeydi.

Üzerine beyaz önlükler giyen ve boyunlarında Leyla Güven'in resminin bulunduğu dövizleri taşıyan komite üyeleri, il merkezinde bildiriler dağıttılar. Duvarlara tecridi kınayan ve açlık grevcilerine destek veren içerikte yazıların bulunduğu afişleri astılar.

Borlänge Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Şefik Agiri, ANF'ye yaptığı açıklamada Leyla Güven ve açlık grevcilerinin yaşamlarını yitirme riskiyle karşı karşıya bulunduklarını söyledikten sonra tüm Kürdistanlılar ve dostlarına açlık grevcilerinin taleplerinin kabul edilmesi için “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan'ı özgürleştirelim” şiarıyla sürdürülen kampanyaya katılmaları çağrısı yaptı.