Bordeaux’ta açlık grevi 'ortak mücadele' vurgusuyla sona erdi

Bordeaux’da 4 günlük açlık grevi, Kurdistanlılar ve dostlarının yoğun katılımıyla düzenlenen toplantı ile sonlandırıldı. Farklı dillerde yapılan konuşmalarla Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasıyla halkların özgürleşeceğine vurgu yapıldı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) öncülüğünde, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talebiyle Türkiye ve Bakurê Kurdistan hapishanelerindeki tutsakların 90 gündür sürdürdüğü açlık grevi ile dayanışmak amacıyla Bordeaux Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde başlattığı açlık grevi eylemi, 4’üncü gününde Kurdistanlılar ve dostlarının yoğun katılımıyla düzenlenen toplantı ile sonlandırıldı.

Toplantıya Kurdistanlıların yanı sıra Fransız Komünist Parti ve Alevi Kültür Merkezi’nden çok sayıda temsilci katıldı.

Kürtçe Türkçe ve Fransızca yapılan konuşmalarda, demokratik modernite bileşenlerinin ortak mücadelesi ve dayanışması ve Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürleşmesi ile halkların özgürleşeceğine vurgu yapıldı.

KADINLAR BİRLEŞİK MÜCADELENİN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYUYOR

Fransız Komünist Partisi temsilcileri, her an ve her koşulda birlikte mücadele edeceklerini belirtirken, Alevi Kültür Merkezi temsilcileri de mücadelenin ortaklaştırılmasına vurgu yaptı.

Toplantıda eylemciler de söz aldı. Konuşmalarda, Kurdistan’da, Türkiye’de ve Avrupa’daki pasifizmi yıkmak ve bir çığlık olmak için gerçekleştirdikleri bu eylemin sürdürülmesi ve sahiplenilmesi çağrısı yapıldı; eylemin öncülüğünü yapan Bordeaux Avesta Xabur Kadın Komünü ve Sosyalist Kadınlar Birliği’nin eylem yöntemleriyle birleşik mücadelenin gücünü ortaya koyduğunu belirtti.
Farklı eylem yöntemleriyle Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne hizmet edeceklerini belirten eylemciler, katılımcılarla birlikte “Bijî Berxwedana Zindana”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atarak eylemlerini sonlandırdı.