BM önünde ‘özgürlük’ eylemi

Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle BM önünde yapılan oturma eyleminde Mayıs Ayı Şehitleri anıldı, özgürlük paradigması etrafında mücadeleyi her zamankinden daha fazla yükseltme kararlılığı dile getirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle Kurdistanlıların 25 Ocak 2021 tarihinden bu yana her çarşamba İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde düzenlediği oturma eylemi devam ediyor.

Eylemde öncelikle Mayıs Ayı Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Mustafa Altunbaş kısa bir konuşma yaptı. Hakî Karer şahsında Mayıs ayı şehitlerinin Kürt özgürlük mücadelesi ve Türkiye devrim mücadelesi açısından taşıdığı önemi dile getiren Altunbaş, sözü iki yılı aşkın bir süredir Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle BM önünde gerçekleştirdikleri eyleme getirdi ve her zamankinden daha fazla özgürlük paradigması temelinde mücadelelerini yükselteceklerini vurguladı.

Mehmet Sütçü ise, Yeşil Sol Parti Koordinasyonu adına İsviçre'de 20-24 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerine ilişkin bilgiler aktardı. Sütçü, tüm  seçmenlere mutlaka sandığa giderek oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Eylem, atılan sloganlar ardından oturma eylemi ile devam etti.